Последен ден за ползване на 5% отстъпка от данъците

OFFNews 31 март 2015 в 11:39 1424 0

Днес е последният ден, в който физическите лица и фирмите могат да подадат декларациите си за данък общ доход и за корпоративния данък и да ползват 5% отстъпка при плащането му.

Освен подаването на декларациите за данъка върху доходите до 31 март, условията за отстъпката са: подаване на декларацията по електронен път (с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис); липса на други публични задължения; плащане на данъка за довнасяне до 30 април.

Декларацията за корпоративния данък също може да се подаде с ПИК и електронен подпис.

30 април е крайният срок за подаването на данъчната декларация от всички, получавали доходи извън тези по трудов договор, но тези, които го направят след 31 март нямат право на отстъпка. Пропусналите и срока 30 април подлежат на глоба.

Освен по електронен път, данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на място в някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер. Документите могат да се подадат и на място в офисите на НАП.

Всички данъци се плащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!