Договорени са 76 млн. франка по Българо-швейцарската програма за сътрудничество

OFFNews 20 януари 2015 в 11:19 2517 0

Томислав Дончев

Междинният резултат към момента по Българо-швейцарската програма за сътрудничество е, че имаме пълно договаряне по програмата в размер на 76 млн. швейцарски франка.

Това заяви вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев на пресконференция днес.

"На база доброто сътрудничество, което двете страни успяха да покажат през последните години, имаме всички шансове да доведем нещата до добър край", каза Дончев, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта още, че става дума за истинско партньорство, а не за техническо сътрудничество.

Той обясни, че при голяма част от проектите, включени в програмата, има дългосрочни предпоставки за създаване на партньорство между двете страни, което би могло да бъде "не само между двете държави, а и между институциите".

Дончев посочи, че има два големи проекта по програма за сътрудничество, които са в областта на "Околна среда и инфраструктура".

Единият е "Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност", който е на обща стойност 23 445 998  швейцарски франка

Другият е "Проучване и разработване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и временно съхранение на опасни битови отпадъци", който е на стойност 8 823 267 швейцарски франка.

Дончев каза още, че има и други проекти, един от които е предоставянето на изцяло обновени трамваи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!