Миков: В ход е кризисен PR заради скандала "Просто си платихме за вота"

OFFNews 11 октомври 2015 в 18:40 4981 9

Михаил Миков.

"Има теми табута. Ето, кметицата на Перник купува гласове. Излиза премиерът и казва: Ама това е било някога на европейските избори и става въпрос за плащане на застъпници. В същото време отваряш [сайта на] Сметната палата и виждаш, че ГЕРБ не плащал на никакви застъпници на евроизборите".

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в ефира на Нова телевизия.

"Защо всички медии избягват да коментират случая с пернишката кметица? До 55 медии е изпратен запис и никоя от тях 3-4 дни не посмя да коментира, че тя директно говори за плащане на гласове, за купуване на хора. Никоя медия в България", каза Миков.

Убедем съм, че тази тема умишлено е прикрита. И чак когато запламтя Фейсбук, тогава започнаха някакъв кризисен PR, за да се затвори този случай. Но хората вече бягат към социалните медии, заяви председателят на БСП.

По неговите думи има силен натиск върху кандидати на БСП и посочи пример с Шумен.

„Кандидатира се и започват данъчни проверки. Другият случай е в Долна Баня. Там отстраниха кандидата един ден след регистрацията. Временният кмет събра комисия и остави кандидата на ГЕРБ без конкуренция. За тези неща също трябва да се говори, защото те оформят изборната обстановка в страната и до колко изборите могат да бъдат честни”, заключи Михаил Миков.

Миков подчерта, че има няколко Българии. Според него в малките населени места има отчаяние в хората, недоверие в политиците, а българите искат промяна.

На въпрос дали БСП би направила коалиция с друга партия, Миков отговори, че за левицата не е важно да получи министерски кресла, а каква политика ще се провежда.

„Ако ще намалим възрастта за пенсиониране, ако ще осигурим децата на всеки българин да могат да ходят на училище, за да няма социално изключване, защо да не се обединим”, попита председателят на БСП.

Той е на мнение, че за сега няма никакви индикации за това, а е точно обратното.

„Води се политика в името на едрия бизнес и милионите българи са изключени от нея”, уточни той.

По неговите думи обединение в лявото се случва и то в рамките на БСП Лява България.

Според Миков БСП остава единствената истинска партия в България.

„Другото са политически проекти за консумация на власт. БСП ще разшири влиянието си още на тези избори”, категоричен е той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!