Как в една болница в Лом има повече пациенти в кома, отколкото в цяла София?

Ивайло Анев 17 април 2015 в 09:55 11785 10

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Министърът на здравеопазването Петър Москов.

„В една болница в Лом има приети повече хора в състояние на кома, отколкото в София и цялата Софийска област", обяви здравният министър Петър Москов пред Нова телевизия, илюстрирайки измамите, с които се опитва да се пребори, въвеждайки новата методика за финансиране на лечебните заведения.

Запитан дали е вярно, че 22 болници са без пациенти, той заяви, че има много болници без пациенти.

"В тях минаваха мъртви души. Решението е въвеждането на електронната здравна карта и цялостната електронна система", обясни още министърът.

"Всичко и навсякъде може да се фалшифицира", заяви министърът относно това, че може да се направи копие на една лична карта и с него може да се влезе в болница и така да се източи Здравната каса. Москов посочи, че глобите за фалшифициране на хоспитализации ще бъдат изключително сурови.

„Решението е индивидуалната електронна здравна карта, в началото на май започват обществените поръчки, а защо процедурата върви вече 15 години, не питайте мен, аз имам амбицията до края на годината това да стане. Разбира се, че ще има съпротива, щом се опитваме да променим системата“, категоричен беше той.

Като контрапункт той посочи управлението на ВМА след назначението на новия шеф Николай Петров, който много променил нещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!