Дучето за инструктажа за изборите: Всички го правят, иначе няма как да влезем в парламента

Александра Маркарян 08 април 2013 в 08:12 7923 14

Димитър Ангелов - Дучето Снимка: БГНЕС
Димитър Ангелов - Дучето Снимка: БГНЕС

„Всички го правят така и го правят много по-мизерно, отколкото тези в Етрополе. Тези, които управляваха 23 години България, защо да управляват така тея боклуци? Три седмици гледах как се работи улицата да се раздели, да не влязат нормални хора в парламента. Костов си знае игрите на Борисов, Борисов си знае игрите на Костов. Като свински черва са. В тази държава може да се влезе само по този начин (бел. ред. - в парламента). Аз няма да гласувам за ГЕРБ, до свиневъдите няма да застана.“

Това заяви шефът на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето пред Нова телевизия тази сутрин в коментар на разследване, показващо шокиращи кадри как ГЕРБ организира манипулация на изборите чрез партията на Стоичков Движение „Орлов мост“.

Кадрите са заснети със скрита камера на 2 април.

Инструктажа води лидерът на Младежката организация в Свищов. Той обяснява на слушателите, как трябва да се намерят 30 000 застъпници за партията “Орлов мост”, а всеки от тях да осигури по още 10 гласоподавателя. За застъпниците са осигурени по 30 лева в изборния ден, а всеки от “вербуваните” от тях гласоподаватели ще получи по още 30 лева.

Активистът на ГЕРБ обяснява и технологията как се купуват избори.

Емил Димитров осигурява момичета, които лекторът свойски нарича “момичетата на Емо”, а след създалия си конфуз обяснява, че все пак ги уважава, въпреки че не са негови, а на Емо.

Момичетата трябва да прозвънят потенциалните гласоподаватели и да им кажат парола. Лекторът дава като примерни пароли “Кумчо Вълчо” и “Червената шапчица”.

На слушателите се обяснява, че ще им бъдат осигурени пари за бензин и за черпене.

Глас на участник в семинара, чието лице не се вижда, разказва пред Нова ТВ, че:  „под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ”, въпреки че се представят за опозиция под името „Орлов мост”.

Според Нова телевизия кадрите са от семинар, проведен в хотела на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, по-известен като Емо Фаса. Днес Дучето отрече, че сбирката е била в хотела на Димитров, но потвърди, че е проведена в Етрополе. Лично той поканил и Емо Фаса, и лидера на ВМРО Красимир Каракачанов.

Дучето заяви: „На това събиране не бяха студентите. Не сме в хотела на депутата Димитров. Там беше Движение „Орлов мост“. Да, говореше се за избори. Всеки има право да прави избори. Бил там Емил Димитров. Да. Емил Димитров престъпник ли е, заразно болен ли е? Да, аз поканих Каракачанов. Единствено ВМРО даде три места в листите си на три момчета, които лежат в затвора, без да са извършили нищо“.

По повод инструктажа към застъпниците и обещаните пари той заяви: „Ако не знаете, има и такава професия застъпник. Няма по-нормално нещо човек, който е работил за нещо един месец, да получи нещо на граждански договор“.

На семинара, по думите на шефа на агитката на ЦСКА, се били събрали хора от над 20 организации – рокерски клубове, от „Велика България“.

„Аз не ги организирам тези неща. Не е най-правилният начин, но не е по-лош от всички други.“

Дучето лично отишъл „като привърженик на моя любим клуб и като привърженик на Христо Стоичков“.

За Стоичков Дучето заяви: „Аз знам, че Христо Стоичков има школа за няколко стотин деца. Не искам да го коментирам като интелект. Той не е лош човек. Въпреки всичко остана в тази държава, плаща данъци и работи в тази държава. Националният отбор до голяма степен е негово дело“.

Пред Нова телевизия Красимир Каракачанов призна, че е бил на срещата, отишъл "за 15 минути, за да поздрави момчетата". Не знаел кой е организатор на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!