Ново лекарство ще замества алкохола

ОFFNews 03 януари 2015 в 10:16 15772 3

Ако искате да си вземете почивка от пиенето, скоро ще има решение на проблема как да изпитваме приятните ефекти на опиянението, без да вредим на организма си. Миналият месец е подадена заявка за патент на лекарство, което замества алкохола или поне ще намали желанието за пиене, съобщава New Scientist.

Новаторският медикамент ще даде на хората приятно опиянение и потискане на нуждата от поемане на алкохол.

Неочаквано в състава на това лекарство е наркотикът мефедрон, от групата на амфетамините, наричан още легален кокаин и обвиняван за много смъртни случаи. Човекът, който го предлага, е поискал да бъде наричан с псевдонима д-р Z и вече планира да подари патента си на благотворителна изследователска група.

Лекарството, което д-р Z нарича "Chaperon" има някои от еуфоричните ефекти на екстази.

Дали и как ще може да се използва, ще зависи от резултатите от тестовете - включително колко бързо се абсорбира и какво се случва, ако се смесва с алкохол. Ако издържи всички проверки, бихте могли да го вземате в началото на вечерта или дори да го добавяте в напитките си.

Все пак, вземането на едно хапче не е заместител на социалния ритуал на пиене или на удоволствието от вкуса на хубавото вино или студената бира. Така че, за да повторят успеха на електронните цигари, заместителите на алкохола, вероятно ще трябва да имитират консумация на напитки, както електронните цигари имитират пушене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!