НБУ представи новата си студентска медия

OFFNews 15 май 2024 в 17:24 1408 0

НБУ

Снимка Косьо Хаджигенчев

НБУ

Новата медия NewBlog4U, създадена от студенти на Нов български университет и изградена от дигитална агенция SEOMAX, беше представена вчера, на 14 май пред журналисти в книжарницата „НБУ в ЦЕНТЪРа“. Тя може да бъде открита на интернет адрес: https://newblog4u.bg/.

Зад успеха на проекта стоят съдържанието на медията, изцяло подготвено от студенти от различни специалности и курсове, които пишат, снимат и монтират материалите и отдаденият екип от специалисти на дигитална агенция SEOMAX, които създават удобна и функционална платформа, отговаряща на съвременните изисквания и предизвикателства на медийния свят. Платформата е разработена с акцент на удобство и адаптивност, като осигурява богат набор от функции, които отговарят на съвременните потребности на студентската общност. От създаването на съдържание до споделянето и обсъждането му, платформата предлага уникално пространство за изразяване и взаимодействие.

Любомир Атанасов, управляващ партньор в агенцията коментира: „Създавайки тази платформа, ние от SEOMAX се погрижихме тя да включва всички стандартни функционалности на онлайн медиите, като публикуване на новини чрез редакторски портал, форуми за дискусии, подкаст, и видео стрийминг, което позволява на студентите да упражняват и развиват своите професионални умения докато учат и да излязат подготвени на пазара на труда."
Проектът „New Blog 4U“ е финансиран от Централния фонд за стратегическо развитие на НБУ, а негов ръководител е Евелина Андреева, директор „Стратегическо развитие и маркетинг“ на Радио-телевизионния център в университета.
По време на представянето бяха обявени и данните от приучаването „Как и какво четат младите и активни българи“, реализирано от студентския екип на NewBlog 4U (НБУ) и платформата kazva.bg (Добромир Живков и Радослав Райков) през февруари-март месец т.г.

Според него, 56% от запитаните казват, че читателските им навици са формирани в ранното им детство, чрез четене на книги от родителите им. 90% посочват, че подарената книга ги стимулира да я прочетат. Близо 60% от анкетираните четат книги повече от веднъж седмично. Групата на най-активно четящите хора у нас е между 26-38 години, сочат резултатите от проучването.

В проучването са взели участие 936 младежи и са получени 13 279 отговора. Участниците са в основната възрастова група 26-35 години. Цялото проучване можете да видите тук: https://newblog4u.bg/wp-content/uploads/2024/04/nbu-report-knigi-iii-2024.pdf

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови