Тя ли плати дроновете срещу Евпатория? Замесиха Ани Лорак в атаката на СБУ

Не е ясно дали става въпрос за истинска помощ за ВСУ или за тролене от ново ниво на суперзвездата

OFFNews 14 септември 2023 в 12:03 7182 1

Лорак
Ани Лорак.

Името на суперзвездата на руската поп сцена Ани Лорак бе замесено в атаката срещу Евпатория, Крим, при която бе унищожен супер скъпата и модерна руска ПВО система С-400 Триумф.

На снимки на останките на един от безпилотните самолети, атакували руските окупатори на украинския полуостров, се вижда надпис "Ани Лорак - благодарим за дрона".

Не е ясно доколко въпросното послание е искрено или става дума за "тролене" на певицата, изпълнила не един и два поп хита.

Ани Лорак е украинка, но остана в Русия и след началото на пълномащабната война на 24 февруари 2022 г. сънародниците ѝ я обвиняват, че е предала родината си заради многомилионните приходи, които получава от концертите си във вражеската държава.

Лорак нелепо оправдава бягството си от Украйна, наричайки се "заложник на ситуацията". През април тази година обаче украинският активист, доброволец и блогър Серхий Стерненко заяви, че звездата е дарила десетки хиляди гривни за дронове, които унищожават руските нашественици. Тази новина заля Интернет с шеги за "тайната помощ" на Лорак за новата колекция безпилотни самолети на Стерненко.

Самата певица отрича да подпомага ВСУ.

"Още през 2008 г. получих много любов и признание от обикновените хора в Русия. По призива на сърцето си помагам на сираци, тъй като самата аз съм преминала през интернат, помагам на семейства, на бежанци от Украйна. Това е целева помощ за хора, които са загубили домовете си. Никога не съм оказвала и няма да оказвам военна помощ на никого, тъй като това противоречи на всичко, в което вярвам. Аз съм певица, а не политик. И наистина вярвам, че само любовта и музиката могат да ни обединят в света", заяви преди няколко дни Лорак.

Това обаче не пречи на потребителите в Телеграм да продължават да се шегуват и да разпространяват мемета за предполагаемата помощ на богатата суперзвезда, заработваща парите си в Русия.

Най-важното
Всички новини
X

Мистерии в Хераклея Синтика