Разкриха кой стои зад профила Иванка Курвоазие

OFFNews 29 октомври 2023 в 10:45 19416 8

Иванка
Иванка Курвоазие.

Иванка Курвоазие е провинциална чародейка от двадесети век. Пет села спорят за честта да бъдат нейно родно място. Има приятелки в сливенския затвор. Има фалшива диплома за готвачка. Рейки сертификат. Незавършен фризьорски курс. От няколко години мечтае да изкара курс за футболна съдийка. Иванка е българка. Българска жена, наша съвременничка. Жена, в която можеш да се блъснеш на улицата. Да ти удари шамар по погрешка. Българска поетеса, моделиерка, кулинарка, революционерка, неуспяла фризьорка и виртуален естествоизпитател.

Иванка Курвоазие е митичен образ във Фейсбук, арбитър на абсурда, в който живеем и горчиво-сладък битов философ. Кой се крие зад комичния Фейсбук образ обаче е мистерия... Или поне беше - доскоро, пише darik.bg.

"Аз съм човекът, който седи зад профила на Иванка Курвоазие". Това обяви преди дни Атанас Бачорски в Ютюб риалитито „Бачорски и Златната Ябълка“.

„Бачорски и Златната Ябълка“ е българско онлайн риалити шоу за семейното ядро, частния бизнес и естествения цирк на човешкия живот. В центъра на шоуто са четиримата братя Даниел, Антон, Георги, Атанас, сестра им Розалия, техните лични семейства и родители. Проектът разглежда теми като връзка между бизнес и семейство, успех, провал, амбиция, конкуренция, принадлежност, смелост, близост и прошка, представяйки реалистично живота на съвременното българско семейство, с неговите възходи и падения.

"Това беше нещо важно за мен. Иванка Курвоазие е един профил във Фейсбук, измислен образ на една жена, която е чистачка, и за нейните циркове, простотии, любови, надежди и поетически напъни", обясни още Атанас.

"Много години си мислех, че аз съм Иванка Курвоазие и това беше проблем, защото аз не съм Иванка Курвоазие, аз съм Атанас Бачорски и съм един друг човек, а това е един измислен образ, от който аз имах нужда. То дори не е било някакъв рационален проект, в който аз си мисля "сега ще направя това и това". То е било някакъв вид свръхкомпенсация за това, че аз в моя истински живот не съм се чувствал разпознат, чут, значим, не съм се чувствал, че реализирам потенциала си", споделя още Бачорски.

По думите му образът е създаден, за да види самият той, че може да накара хората да се вълнуват, да се замислят, да чувстват нещо. "Да си хванат телефона и да прочетат какво съм написал днес и да им дам едно късче магия", допълва Атанас.

По време на епизодите на риалитито той споделя още, че освен участник, е и част от екипа и снимачния процес, а идеята за проекта е негова.

Иванка Курвоазие вече е автор на книгата "Vsichki shte omreme", както и на пиесата „Изгорелият цирк на щастието“ в „Сфумато“. На 7 ноември предстои нова постановка - Приключенията на Иванка Курвоазие: Изгорелият цирк на щастието.

"Приключенията на Иванка Курвоазие" е опит за първи епизод от театрален сериал, базиран на сюрреалистичните, екзистенциални и небивали патила на добре известната из Фейсбук дама. Следващият епизод от сериала и от пъзела на загадката, която представлява Иванка, ще дойде през следващия театрален сезон", пишат организаторите.

Поради големия интерес към явлението "Иванка Курвоазие" и може би заради един от най-задаваните въпроси в интернет пространството в последно време - „Коя е Иванка Курвоазие?“, много медии през годините проведоха интервюта с нея, въпреки че медийния интерес към себе си Иванка редовно отклоняваше с извинения от типа, че е в Кюстендил и бере череши.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5330

10

deyan_h

31.10 2023 в 02:16

Нима, живаданебях..
Не ми казвай какво да правя, за да не те ориентирам на къде да ходиш, драги мой...

1000

9

Te Ruki

30.10 2023 в 10:15

deyan_h
Престани да псуваш и обиждаш бе човек! Наистина ли ти доставя такова удоволствие, да псуваш всички за всичко? Това само говори за твоето ниско ниво

1000

8

Нели Стоименова

30.10 2023 в 09:56

Снимката с Висшия клир на БПЦ е на границата на добрия вкус. Иначе Иванка определено е явление, както и Данчо Полицая...кой ли пък стои зад него?

1005

6

Antares

29.10 2023 в 20:11

Шог! Бонба! Раскритието на века!!!!!

С'я сигурно ше излезне, че Къци Вапцаров стои зад "Данчо Полицая"...

5330

4

deyan_h

29.10 2023 в 16:22

Сериозно някой се интересува, чий е ак-то? На някой амбреаж,
Представял се за долен ляв педал....

400

3

демотиватор

29.10 2023 в 15:05

Сетих се, че наскоро умрé китайският милиардер Хуй Цзо, та тоз добър човек може да го възкреси в нета- нали риалитито му е и за "частния бизнес", давай Наско, разчувствай ни пак (ツ)

5827

2

pisnamiotmutri

29.10 2023 в 13:47

Дано е платена статия, защото иначе е нова демонстрация на скандално ниско ниво и дискриминация на качественото изкуство.

22548

1

dolivo

29.10 2023 в 12:01

ми то по измисленото име си пахне, сиреч мирише на мъж правещ се на жена

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика