Как да изберем идеалната рокля - тайни и тънкости

OFFNews 20 ноември 2022 в 15:50 2347 0

рокля
как да изберем идеалната рокля

Роклята е най-изгодната част от женския гардероб, но трябва да можете да я изберете правилно, като вземете предвид вида на фигурата, събитията и дори времето на годината

Когато една жена отиде в магазина за дрехи, тя иска да намери рокля или туника, която да хареса не само тя, но и всички около нея. Нейната мечта е закупеното облекло да я превърне в кралица и да привлече погледите на мъжете, да създаде изображение, което е подходящо в този случай. Затова задачата да изберете перфектната официална рокля за любимата, така че да отговаря на всички изисквания на модата, стила, обстановката и фигурата, винаги се е смятала за трудна. Можете, разбира се, да използвате съветите на приятелка, майка или консултант в магазина. Но трябва сами да разберете някои основи, за да не си навлечете проблеми, като поверите създаването на вашия образ на някой друг.

Как да изберем идеалната рокля - тайни и тънкости

За да започнете, запомнете няколко съвета,с които дизайнерите на онлайн магазин evizabg.com се стремят да Ви насочат към правилния избор . Винаги пазарувайте със същото бельо, с което планирате да носите закупения артикул. Когато се приготвяте, вземете резервен чорапогащник – ако случайно го скъсате? Когато избирате вечерна официална рокля, вземете със себе си бижута, които ще допълнят тоалета ви. Ако има възможност - направете празнична прическа, за да решите дали изображението изглежда хармонично.

Когато купувате, не очаквайте да отслабнете. Въпреки че има много шеги в интернет, че най-добрият начин да подобрите формата си е да си купите луксозна рокля с няколко номера по-малка, шегата винаги е шега. Такова облекло никога няма да стои идеално. Забравете за диета или фитнес – ще изглеждате нелепо в неподходящи дрехи.

Когато избирате нова рокля, трябва ясно да си представите какво търсите – ежедневна, универсална, вечерна, коктейлна рокля, с какво ще я съчетаете.
Когато носите официална туника, не забравяйте за това какво ще облечете надолу и за аксесоарите - обеци, колие, те трябва да привличат вниманието към дрехите ви, но не и да го засенчват с блясъка си.

Каква рокля да избера

Малко хора могат да се похвалят с идеални параметри на всички части на тялото. В допълнение към универсалния тип фигура, всяка жена има индивидуални характеристики на тялото. Прекомерната пълнота или слабост, непропорционално пълни ръце, крака, малък размер на гърдите, къса шия и много други са често срещани недостатъци, които успешно се маскират от правилно подбрани дрехи. Ето защо остават актуални въпросите как да изберем рокля за пълни хора, как да скрием несъвършенствата или визуално да изгладим определена диспропорция.

Основните модели са следните: пълните крака не са в хармония с къси рокли, оптималната дължина е малко под коляното. Що се отнася до кройката, между пълната пола и трапецовата пола винаги избирайте втората.

Ако долната част на тялото не ви харесва, трябва да отвлечете вниманието от нея с помощта на деколте.
Отвлечете вниманието от широката талия, като увеличите или намалите нейната линия. Забравете за коланите, чиято цел е да подчертаят това, което ви липсва.

Собствениците на пълни ръце трябва да изберат рокля или туника с дълъг ръкав.

Малък бюст може да бъде компенсиран с модели туника с дълъг ръкав или рокли с волани, набори, жабо, дантели и панделки на деколтето.

Много големият гръден кош също прави фигурата непропорционална, така че можете визуално да я намалите, като използвате плитко V-образно деколте и подчертавате широката или буйна долна част на роклята.

Пълните жени трябва да избягват широки, свободни модели.

Как да изберем идеалната рокля - тайни и тънкости

Най-често момичетата и жените носят дълги рокли на празници и партита. Всъщност, ако изберете правилната дълга рокля или официална туника, можете да изглеждате впечатляващо дори когато е облечена без особен повод. Момичетата в дълги рокли изглеждат романтични и женствени. Доста често този модел е предпочитан от хипи момичета, които се опитват да се доближат до естествеността и природата.

Моделът на дълга рокля с отворен гръб и рамене, украсен с всякакви драперии и бродерии, изглежда особено необичаен. Носейки дълга рокля или елегантна туника с подходящия панталон, можете визуално да направите силуета по-пропорционален и да го удължите. Сред предимствата на този модел, заслужава да се отбележи способността му да скрие някои несъвършенства на краката. Естествено, когато избирате дълга рокля, трябва да вземете предвид характеристиките на фигурата, за да я използвате, за да скриете някои несъвършенства и да подчертаете достойнствата.

Въпреки факта, че дългите рокли не са излезли от мода от няколко години и ви позволяват да придадете на образа специален шик, към избора им трябва да се подхожда много отговорно, тъй като неправилно избран модел на определен модел на фигура ще изглежда неизгодно.

Когато избирате дълга рокля или официална туника, не трябва да избирате безформен или широк модел. Можете да посъветвате да приложите колан в цвета на роклята, така че фигурата да не е квадратна. Предпочитание трябва да се даде на роклята, която може да представи в благоприятна светлина такива предимства като врата, гърдите и раменете. Трябва да сте особено внимателни при избора на дължината на туниката. В никакъв случай не трябва да се влачи по земята. Най-малкото ще изглежда просто не естетически. В идеалния случай дължината на такъв модел трябва да бъде до глезена.

Вече се уверихме, че изборът на дрехи е отговорен и не много лесен въпрос. Разберете какво ви подхожда. Изберете Вашият продукт от каталога на онлайн магазин Евиза. Дрехите българско производство са с високо качество и Ви гарантират изискан стил и класа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews