Жерар Депардийо ще играе Сталин

OFFNews 30 декември 2015 в 06:11 5967 3

Депардийо

Снимка АФП

Депардийо и Фани Ардан тази есен в Москва.

Актьорът Жерар Депардийо скоро ще изпълни ролята на една от най-известните и мистериозни личности в историята, съобщават АФП и "Монд". Той ще играе съветския диктатор Йосиф Сталин във филм на известната френска актриса Фани Ардан.

Това съобщи във вторник неговият импресарио, потвърждавайки така информацията, изтекла по-рано в сп. "Холивуд рипортър".

Не се уточнява нищо за сценария, но американското списание беше разкрило, че става дума за адаптация по романа на Жан-Даниел Балтаса «Диванът на Сталин», излязъл през 2013 г. Действието вероятно ще е в СССР през 50-те години на XX век, няколко месеца преди смъртта на „бащата на народите”.

Интригата се върти около млад скулптор, комуто е възложено да направи паметник на вожда, но се сблъсква с разни подозрения на КГБ.

Според «Холивуд рипортър» продукцията ще бъде на френско – португалското дружество „Леопардо филм”, а студия „Мосфилм” ще предостави облекло и аксесоари от епохата.

Депардийо стана руски гражданин преди повече от две години по покана на президента Владимир Путин, припомня „Монд”. 67-годишният актьор беше шокирал медиите през 2012 г. Тогава той обяви, че връща френския си паспорт, за да протестира против повишеното данъчно облагане на най-богатите, поискано от правителството на социалистите.

Жерар Депардийо периодично привлича вниманието на френските медии с провокационни декларации и проруски изявления.

2015-та беше богата кинематографична година за актьора, но досега не беше съобщавано за близките му планове.

Френската актриса Фани Ардан не за пръв път се заема с режисура. Тя вече е реализирала два филма – „Пепел и кръв” (2009) и „Заинатен ритъм” (2013).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews