Железният трон на обиколка из България

OFFNews 10 април 2014 в 16:25 5908 0

Железния трон с един от главните герои в първата книга - Нед Старк. Снимка: fanpop.com.
Железния трон с един от главните герои в първата книга - Нед Старк. Снимка: fanpop.com.

Обиколката на Железния трон из страната започва на 11 април в старопрестолния град Велико Търново, в подножието на крепостта Царевец, като ще престои там два дена.

В петък от 17:00 часа на площад „Цар Асен І” кметът Даниел Панов и управителят на HBO България Димитър Нойков ще дадат официално начало на националното турне, както и ще разкрият подробности и интересни факти около пребиваването на Трона у нас и по-специално във Велико Търново.

Откриващата церемония започва от 19:00 часа на същия ден, като специално за събитието общинският духов оркестър ще изсвири собствен аранжимент на музиката от сериала на НВО.

Почитателите на популярния сериал „Игра на тронове“, вдъхновен от поредицата книги на Дж. Мартин - „Песен за огън и лед“, ще могат да седнат на Трона и да се снимат в него както във вечерта на откриването, така и през целия ден в събота, 12 април, и до обед в неделя, 13 април.

Припомняме Ви, че Железният трон ще премине през 5 български града, като всеки желаещ ще има възможност да седне на него и да се снима. А ето и подробната му програма:

- Велико Търново – 11-13 април на входа на крепостта Царевец;
- Бургас – 14-16 април на терасата на Морската градина;
- Варна – 19-21 април на входа на Морската градина;
- Пловдив – 22-24 април при Античния театър и фонтана на главната улица;
- София – 25-27 април на площад „Батенберг“.

Всеки, който публикува своите снимки върху Престола в приложението „I Got Throne” на ФБ страницата на HBO България, ще стане част от жребия за пътуване до източноевропейското издание на ComicCon в Румъния. Победителят от лотарията ще има пълен достъп за себе си и един свой гост до трите дни на фентъзи и сай-фай събитието (9, 10 и 11 май 2014 г.) в Букурещ.

Там победителят ще има шанс отново да седне върху Трона и да се срещне с актьорите от сериала Джейсън Момоа (хал Дрого) и Наталия Тена (Оша), но и да види предварителна прожекция на 6 епизод от 4 сезон, чийто старт беше даден само преди няколко дена на 7 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки