Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

One Design Week започва днес с безплатно музикално парти

OFFNews 10 юни 2016 в 16:21 2729 0

One Design Week 2016 стартира днес, на 10-ти юни, в 18:00 часа пред офиса на "ЕДНО за култура и изкуства" – ул. "Христо Дюкмеджиев" 10, Пловдив, където екипът на фестивала ще даде официален старт на дизайн седмицата.

Откриването, което ще се проведе между 18:00 и 22:00, обещава много лятно настроение с фънки музика от DJ Boris The Heartbreaker. 

За гостите на фестивала ще има свежи плодове от "Лидл България", много вкусни изненади от "Милка", разхладителни напитки от бирата на фестивала – "Шуменско Бомбичката", както и от малиновото вино "Trastena Wines".

След 22:00 събитието продължава в клуб "Void" (ул. "Атанас Самоковеца" 2) с артистите от пловдивския аудио-визуален колектив Мелформатор (MELFORMATOR / SAYULKE, ATNS, Mironov, waysie, Phlip).

Очаквайте нестандартна танцувална музика от изминалите месеци, типична за стила на Мелформатор. Визуалната част този път ще е в ръцете на Веселин Трачев (Waysie) а.к.а. Wekka, който ще използва софтуера “Processing” за да генерира изображения чрез код в реално време.

Вход за събитията - свободен.

One Design Week е международен фестивал за съвременен дизайн и визуална култура. Програмата на фестивала включва професионален форум с участието на изтъкнати имена от цял свят и ред събития със свободен достъп за широката публика - изложби, работилници, дискусии, представяния, лекции, детска програма, филми, книги, партита.

Темата на осмото издание на фестивала е „– Мога ли да помогна?“ и чрез нея One Design Week 2016 ще разтвори рамките на съвременния дизайн и ще накара публиката да го съзира навсякъде около себе си. Дизайнът не е нещо елитарно, а „инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни“. Същевременно фестивалът ще постави акцент върху процеса по създаване на дизайн във всеки смисъл на думата – от информационен до продуктов дизайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews