Марго Роби ще продуцира филм за играта Монополи

OFFNews 11 април 2024 в 16:10 1883 0

Марго Роби

Снимка Getty images

Марго Роби

Подготвя се филм по класическата настолна игра "Монополи" - продуцентската компания на Марго Роби ще го продуцира, съобщава BBC.

Според "Холивуд рипортър" филмът за "Монополи" се разработва от повече от десетилетие.

Но в сряда беше обявено, че продуцентската компания на Роби - LuckyChap - ще го продуцира.

Hasbro Entertainment, част от американската компания за играчки, също ще бъде продуцент.

Компанията на Роби за последно работи по "Солтбърн" и миналогодишния хит "Барби", в който австралийската актриса също участва.

В разговор с Variety през февруари 33-годишната Роби каза: "Искаме да правим повече филми, които да имат ефекта на Барби.

"Не знам дали трябва да е "Барби 2". Защо това да не е друга голяма, оригинална, смела идея, за която да получим невероятен режисьор, голям бюджет и доверието на огромен конгломерат зад гърба си, за да отидат и наистина да играят? Искам да направя това."

Адам Фогелсън, председател на Lionsgate Motion Picture Group, заяви, че са "изключително развълнувани" от проекта и вярват, че той може да бъде следващият блокбъстър.

Зев Форман, ръководител на филмовия отдел на Hasbro Entertainment, заяви: "Като една от най-емблематичните игри в света, "Монополи" предоставя невероятна платформа за възможности за разказване на истории."

През декември миналата година Lionsgate разшири правата си за разработване на настолната игра, когато купи Entertainment One (eOne) на Hasbro.

Филмът "Барби" е най-печелившият филм за миналата година, като е спечелил 1,38 млрд. долара (1,1 млрд. паунда) в световен мащаб.

Най-продаваната настолна игра "Монополи" е научила поколения деца да купуват улици и квартали, да ги застрояват с хотели и да налагат на съотборниците си високи наеми за привилегията случайно да попаднат там.

Играта е патентована през 1904 г. от американска феминистка с леви убеждения на име Лизи Маги. Тя я нарича "Играта на наемодателя" и тя се превръща в това, което днес познаваме като "Монополи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша