Юлиан Вергов е гид в документален туристически филм за Велико Търново

Премиерата на лентата в София е част от програмата на 33-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ

ОFFNews 12 февруари 2016 в 18:59 6109 0

Актьорът Юлиан Вергов влиза в ролята на туристически гид в документалния филм „Велико Търново в сърцето на историята”. Разказана по интересен начин, историята на старата българска столица спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти. Едни от най-знаковите забележителности са представени в разказа на Вергов по достъпен и интригуващ начин. Съвременният облик и живот на старопрестолния град също присъства във филма с всички значими актуални събития. Лентата рекламира по съвременен и нестандартен начин тази предпочитана от българи и чужденци дестинация. 

„Велико Търново в сърцето на историята” е първият документален туристически филм произведен в най-високия технически стандарт за кино - 4К формат . Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на Туристическия информационен център „Царевград Търнов”.

Националната премиера на филма беше открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов, който каза: „… трябва да учим нашите деца да опознаят българското.“ Филмът е чудесна реклама на българщината и особено добре пресъздава болярския дух на старопрестолния град. „В момента подготвяме и нов спектакъл - аудиовизуален Царевец и в този сезон ще го популяризираме“, допълни Даниел Панов.

Кметът на Търново Даниел Панов.

Режисьор на „Велико Търново в сърцето на историята” е Калоян Николов, а продуцент Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор Павлин Гроздев. Музиката е писана специално за екранизацията от Давид Коканчев, композиторът - най-млад член на екип.

Екипът създал филма от Black Stamp Studio. От ляво на дясно: Давид Кокончев, композиторът, операторът Павлин Гроздев, продуцентът Станислав Вълканов и режисьорът Калоян Николов.

Филмът е част от програмата на 33-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016. Лентата ще се разпространява на електронен носител от Туристическия информационен център „Царевград Търнов” и ще се състезава в няколко кинофестивала, сред които Карлови Вари и Португалия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша