Хилда Казасян в Нова Загора с ''Да послушаме кино''

OFFNews 09 април 2024 в 09:00 735 0

Концерт-спектакълът на Хилда Казасян ''Да послушаме кино'' пътува до Нова Загора

Снимка Концерт-спектакълът на Хилда Казасян ''Да послушаме кино'' пътува до Нова Загора

Концерт-спектакълът на Хилда Казасян ''Да послушаме кино'' пътува до Нова Загора

Плевенска филхармония и Хилда Казасян продължават с турнето на своите концерт-спектакли из страната, което включва и малките градове в България. За първи път те ще представят на 17 април в Нова Загора отличения с "Кристална лира" за 2021 г. проект "Да послушаме кино" - с българска филмова музика от любимите ленти, съобщиха от екипа на Хилда, която е автор на идеята за концертите.

В програмата са подбрани знакови мелодии от български игрални филми като „Любимец 13“, „Козият рог“, „Адаптация“, „Вчера“ и др. На сцената до Хилда Казасян и Плевенска филхармония с диригент Борислав Йоцов ще бъдат отново едни от най-добрите и утвърдени джазови музиканти в България: Христо Йоцов - барабани, Живко Петров - пиано, Димитър Карамфилов - контрабас, Михаил Йосифов - тромпет.

Специални гости в концерт-спектакъла са солистите Теодосий Спасов и Васил Петров.

Мултимедията, която е основен герой в този концерт, е подготвена от Васил Къркеланов, а аранжиментите, които дават нов живот на тази толкова обичана от всички музика, са направени специално за този повод от Живко Петров и Христо Йоцов.

Събитието ще се състои в читалище (НЧ) "Диньо П. Сивков - 1870". Билети можете да бъдат закупени на касата на читалището и онлайн в мрежата на Ивентим.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки