Греди Асса води на тур из своите пътувания

OFFNews 11 април 2024 в 08:44 975 0

Греди Асса води на тур из своите пътувания

Снимка Греди Асса води на тур из своите пътувания

Греди Асса води на тур из своите пътувания

Tур към изложбата „Пътувания“ с художника Греди Асса и куратора на експозицията - Иво Милев ще се проведе в Софийската градска художествена галерия. Той ще се състои на 13 април, съобщават организаторите.

„Ще имате възможност да се срещнете със самия художник, който лично да ви разкаже за своите духовни и творчески пътувания; да научите интересни факти около подготовката, избора на творби и реализирането на този голям проект от куратора Иво Милев“, съобщават от СГХГ.

Както БТА писа, „Пътувания“ е ретроспективната изложба, с която Греди Асса отбеляза своята 70-годишнина. Експозицията може да бъде разгледана до 5 май в Софийската градска художествена галерия. Куратор на изложбата е Иво Милев с екип от Фондация „Свободни съвременни изкуства” и Софийска градска художествена галерия. Показани са повече от 140 произведения - маслена живопис, акварел и рисунка - от края на 70-те години на ХХ век досега, някои от които непоказвани пред публика. Включени са творби от ателието и личния фонд на Греди Асса, от галерии и музеи в страната и от частни колекционери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки