Българка спечели награда за най-добър комедиен продуцент в Чикаго

"България на три морета и да живее Слави Трифонов!", пошегува се тя в мрежата, намеквайки, че българската общност не ѝ е помогнала

OFFNews 10 януари 2024 в 13:59 1821 0

Джулия Стоянова

Снимка в. "България сега"

Джулия Стоянова

Най-голяма и активна е българската диаспора в Чикаго, казват сънародниците ни, които живеят отвъд океана. Може би не случайно именно там българката Джулия Стоянова спечели награда в категорията „Най-добър комедиен продуцент в Чикаго за 2023“ (Best Chicago Producer of 2023) по време на шоуто „The 2023 Gazellies: Annual Comedy Awards Show”, което се организира от чикагското списание „The Comedy Gazelle”. Това съобщи в. „България сега“.

Наградата ѝ бе връчена лично от Джеймс Уеб, който е директор в Netflix. Джулия получи отличието сред конкуренция с още трима финалисти.

Шоуто се е провело в The Den Theatre на 4 януари. Номинациите са определени от представители на комедийния бранш в Чикаго чрез анонимно гласуване в първи кръг. Четиримата с най-много гласове във всяка категория са преминали във финалния втори кръг, където са били определени наградите в различните категории. Тази година в гласуването са се включили почти 500 представители на комедийния бизнес.

В своя профил в мрежата българката благодари:

Искам да започна този пост с благодарност към онези десет души от 250 000-те българи в Чикаго за подкрепата, която ми оказваха през годините. Останалите - също ви ценя. България на 3 морета и Слави Трифонов да живее!
Уау, каква нощ! Това шоу беше наистина невероятно! Точното количество сериозност и ебавки! Бяхме 65 души в залата и всички се забавлявахме адски добре.
Да знаеш, че "The Gazellies" са получили близо 500 заявки, е умопомрачително. Благодаря на Чикаго, че гласува за мен. Това наистина кара сърцето ми да прескача всеки път, когато си го помисля. Да не говорим, че получих наградата за най-добър продуцент на Чикаго от ръцете не на кой да е, а на моя комедиен ментор Джеймс Уеб. Джеймс, когато за първи път гледах видеото, се смях толкова много. Бях толкова шокирана, когато изрече името ми, че дори не те прегърнах, приятелю. Много съжалявам! Буквално забравих как да ходя, да говоря или да държа микрофон.
Джери Хамеди, много ти благодаря, че изтърпя всичко. Истински комедиен войник! Трябва да се гордееш със себе си след снощи. Всеки един си тръгна от шоуто с усмивка на лицето!
Искам да благодаря и на баща ми, защото той ми каза да му благодаря!
Наздраве за по-големи постижения през 2024 г., повече забавление и по-малко драма! Обичам те, Чикаго!"

Искате да знаете повече?

Джулия Стоянова е родена в град Варна, България. През 2016 г. завършва НАТФИЗ със специалност актьорско майсторство за куклен театър. Седмица след дипломирането си се мести в САЩ. През 2019 г. завършва курса за импровизационен театър към The Second City (гр. Чикаго), след което започва да се занимава със стендъп комедия (Stand-Up Comedy).

През 2021 година създава комедиен клуб (“RED ROOM” Comedy Club), в който до днешна дата са играли повече от 400 различни комици от цяла Америка. През 2022 и 2023 г. Джулия Стоянова бе част от екипа, който засне комедийните спешъли на Сам Морил и Марк Норманд за NETFLIX.

Миналата година бе наета в най-бързо разрастващия се театър за хумор и сатира в Чикаго. През последните шест месеца имаше възможността да работи с Дейвид Летърман, Том Сегура, Джон Малейни и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки