„12 години в робство“ и „Американска схема“ са големите победители на наградите „Златен глобус“

OFFNews 13 януари 2014 в 10:58 2539 0

Наградата "Златен глобус"

Филмите „12 години в робство“ и „Американска схема“ спечелиха наградите за най-добър филм на наградите за кино и телевизия „Златен глобус“.

Филмът на режисьора Стив Маккуин „12 години в робство“ спечели наградата за най-добра драма, а „Американска схема“ на режисьора Дейвид Ръсел грабна „Златен глобус“ за най-добра комедия или мюзикъл.

Наградата за най-добър режисьор спечели Алфонсо Куарон за филма „Гравитация“.

„Златен глобус“ за най-добър актьор в драматичен филм спечели МатюМакконъхи за участието си във филма „Даласки клуб на клиентите“. Наградата за най-добра актриса в драматичен филм грабна Кейт Бланшет за участието си в „Син жасмин“.

Наградата за най-добър актьор в комедия или мюзикъл спечели Леонардо ди Каприо за ролята си във „Вълкът от Уолстрийт“, а Ейми Адамс – за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си в „Американска схема“.

Джаред Лето спечели „Златен глобус“ за най-добър поддържащ актьор за участието си във филма „Даласки клуб на клиентите“, а наградата за най-добра поддържаща актриса грабна Дженифър Лорънс за ролята си в „Американска схема“.

За най-добър драматичен сериал беше определен „В обувките на Сатаната“, а наградата за най-добър комедиен сериал спечели „Бруклин 9-9“.
Наградата за най-добър актьор в драматичен сериал спечели Брайън Кранстън за ролята си във „В обувките на Сатаната“. За най-добър актьор в комедиен сериал пък беше отличен Адам Самбърг за ролята си в „Бруклин 9-9“.

Робин Райт грабна наградата за най-добра актриса в драматичен сериал за участието си в „Къща от карти“. Най-добра актриса в комедиен сериал пък стана Ейми Полър заради ролята си в „Паркове и отдих“.

Филмът „Замръзналото кралство“ беше награден за най-добър анимационен филм. Като най-добър чуждестранен филм пък беше отличен „Златен глобус“.

В неделя се проведе 71-ата церемония по връчването на наградите „Златен глобус“. В четвъртък ще бъдат обявени и номинациите за наградите „Оскар“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови