Трайков тръгна към Дондуков 2 със стих за свободата и любовта (снимки)

Юлиана Ончева 08 октомври 2016 в 13:18 13131 15

Снимка Сергей Антонов

Със стих на Шандор Петьофи започна предизборната си кампания кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков. "Две неща ми трябват на земята - те са любовта и свободата. Жертвал бих живота безвъзвратно за любов, любовта да дам за свободата съм готов", изрецитира той в столичната зала "България" и обра овациите. 

С националния и с химна на ЕС, изпълнени на български език от група "Белканто", стартира предизборната кампания на кандидат-президентската двойка Трайчо Трайков и ген. Съби Събев. 

В последно време се надига една популистка вълна в България, която иска да промени нашият път. Ние сме тук, за да кажем, че няма да допуснем това. Виждам тук Дянко Марков(бивш председател на Български демократичен форум - бел. р.). С бай Дянко ви казваме - няма да позволим Кремъл да определя пътя ни. Победа", започна пръв с изказванията Найден Зеленогорски, председател на предизборния щаб.

"В РБ изхабихме много сили в схватки помежду си. Днес обаче е време за единство, заяви Гроздан Караджов от Гражданския съвет, който бе сред номинираните за кандидат-президент от РБ. "Трайчо и Съби имат смелостта да покажат, че изборите не са предрешени. Най-големият ни проблем днес е безразличието. Трябва да докажем, че има смисъл да продължим да се борим заради нашите деца. Аз мисля, че нашите кандидати могат да направят това", каза още Караджов. 

СДС подкрепя безрезервно кандидатите за президент на РБ, подчерта зам.-председателят на партията Румен Христов. Лидерът и икономически министър Божидар Лукарски не бе на форума. Когато се закълнете в Народното събрание като президент, отидете пеша до "Дондуков" 2, за да можем да ви поздравим, обърна се към Трайков Румен Христов. 

Горд съм да бъда част от този процес, обречен на успех, призна лидерът на НПСД Корман Исмаилов. В залата бе и зам.-председателят на партията Касим Дал. 

Тук съм, за да се обърна към всеки един от вас. РБ не само трябва да подобри своите резултати от предишните избори, но и да спечели предстоящите. Президентът е отговорен за националната сигурност на страната. Той е гарант, че България ще продължи своя път в НАТО и ЕС. Президентът е гарант, че България няма да се ръководи от политиката на Кремъл. Президентът е гарант, че ще се случи пълната декомунизация и скъсване на връзките с ДС. Пожелавам успех на нашите кандидати, духът на страдалците, на Никола Петков ще бъде с тях", заяви военният министър Николай Ненчев. За емоционалното си слово той получи поздравления след края на форума от възрастен мъж, който се обърна на улицата към него с думите: Искам да ви стисна ръката, вашето слово беше най-истинско". 

Такива думи искам да чувам всеки ден, колегите, които говориха преди мен, дадоха най-доброто от себе си, заяви вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева. Думи за сила, думи за победа, думи за Европа. Тези президентски избори не са само залог за нашата победа. Те са залог за бъдещето на България, подчерта Кунева. Тя разказа три истории - за момиче, което напуснало България след нагласен конкурс за асистент, за млади предприемачи, които доставяли хляб в малко населено място, но прекратили бизнеса си след заплахи от мутри, и за взрастен човек, чиято мечта била да доживее България в ЕС. 

Искам да уверя г-н Трайков и ген. Събев, че всички от ДБГ ги харесват и ще работят за това да станат нашите и президент и вицепрезидент", каза още Кунева.

"Тези избори не са за нас, защото ние трябва да изберем обединителя на над 7 млн. българи. Той трябва да насочи страната в правилната посока, започна словото си лидерът на ДСБ Радан Кънев. Как стана така, че си признаваме публично - грубата просташка сила в българското общество надделява над образованието. Четвърт век след режимът на цървулите на мода пак е снишаването пред чужди началници. Как стана така, че като видим хубава къща или скъпа кола, си казваме "откъде ги е откраднал". За съжаление корупцията продължава да бъде основен начин за забогатяване в България, каза Кънев.

Но не съм тук, за да правя анализ. Трябва да се замислим това ли ще оставим на нашите деца след още 25 години? Аз не искам да е така. Някой трябва да свърши тази работа и да се пребори с простащината, грубата сила, мутрите, корупцията, заяви още Кънев и попита: Крали Марко? Индже войвода? Трайчо Трайков? Не, Трайчо, не можеш сам, обърна се към кандидат-президента Радан Кънев. Благодаря ти, приятелю, че осмели да водиш тази битка заедно с хората. Нека силата на свободата бъде с теб, завърши лидерът на ДСБ. 

"През последните месеци се опитват да ни вкарат отново в пътя на онези 45 години. Нашият основен приоритет ще е да запазим националната сигурност на България. Ние сме поели път на евроатлантическите ценности, защото единствено в НАТО и ЕС България може да се чувства защитена и сигурна. Аз ще работя за модернизацията на Българската армия и за това нашите деца да се върнат в България", обяви генералът. "

"Не се страхувам за себе си. Когато трябваше да посегна на картела на горивата, го направих. Спрях и опитите за кражба на международния панаир в Пловдив. Противопоставих се на грабежа АЕЦ "Белене". Противопоставях се на многомилионната далавера "Южен поток". Спирам до тук, защото ще излезе много георично. Но мафията у нас си има не само адвокати, има и съдии и прокурори, заяви Трайчо Трайков, като се върна към времето, когато беше министър на икономиката и енергетиката в първото правителство на Бойко Борисов и беше накаран да си подаде оставката.

Моята оставка не е заровена в пясъците на Катар, а в ледовете на Сибир, допълни той. Аз имам силата да бъда свободен и искам свободата да дам сила на страната, взриви залата кандидатът за президент Трайчо Трайков. 

Сред дошлите на откриването на кампанията в залата бяха почетният президент на КТ Подкрепа д-р Константин Тренчев и бившият председател на парламента Александър Йорданов, депутати, кметове, общински съветници и областни управители от РБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

15

случайно прочетох

09.10 2016 в 13:57

Ако стане президент пак ли ще смени жената, както като стана министър?
Не гласувам за политици като Паси, Воленчо, Лукарски, Манолова и др., които работейки за благото на народа се щипят с колеги.

7506

14

Искрено желая успех!!

11738

12

KumaLisa

08.10 2016 в 23:35

Много измайсторен реверанс на ГЕРБ към РБ. Трайчо да "победи" неизбираемата Цецка. Останалите ще видят балотаж през крив макарон. Приемам залози 10:1, че Трайчо ще е президент. 0876982018.

12530

10

синя сова

08.10 2016 в 20:45

Като погледна към баба цоцолана мамата,веднага осъзнавам,че вече съм ги избрала-Трайчо Трайков и Ген.Съби Събев!Дано повече хора от "нацията" да мислят като мен...

14344

9

Nibble

08.10 2016 в 18:53

Трайчо, издигнат за кандидат от Кунева,Ненчев, Лукарски ииии стига толкова, макар че може и още...... Кънев и "копелето" му Москов и т.н. Айде да го .... водят духовния живот всички псевдодемократи!!!

77927

8

El Commandante

08.10 2016 в 18:43

Съгласен съм напълно с последното написано от чесъна.....бахго, жив да не бях....

77927

7

El Commandante

08.10 2016 в 18:41

С тея лозунги двуцифрен процент на изборите е химера, ниските 7 МАКС...
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика