Спад на активността - никой не успя да купи вота на ромите във Врачанско

Венци Мицов 11 юли 2021 в 21:54 5897 0

Никола Ончев

Ниска избирателна активност беляза днешните избори във Врачанско. В селата Три кладенци, Добролево и Борован бе отчетен спад на гласуващите на база последните парламентарни избори за 45-о Народно събрание от месец април.

В село Три Кладенци избирателната секция затвори при отчетени 196 гласували. За справка, през април те са били към 300. Имащите право на глас в селото са 600.

В Борован секциите са 3. Най-голямата, трета (677 избиратели), към 19,30 бе отчела 281 упражнили право на глас. От комисията обаче неформално заявиха, че избирателите, които са в България, са около 430.

В селата, с изключение на Три кладенци, са забелязани струпвания на хора, които да будят подозрение за купуване на вот. В Три кладенци обаче такива сигнали и индикации така и не се появиха. От комисията разчетоха това като ликвидиране на купения вот.

Интересен резултат за сравнение се получи в Добролево. В едната секция в селото са под 300 избиратели, които гласуваха с хартиени бюлетини. В другата пък имаше машинен вот. И в двете секции процентът на гласували към 16.30 бе около 30. “Нямаше никакви затруднения с машинния вот”, заявиха от комисията в секция 2 в селото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews