Синя София настоява за нов национален стадион

В програмата на проф. Вили Лилков има и данъчни облекчения за родители, свързани със спортуването на децата

OFFNews 11 октомври 2023 в 09:28 1556 0

Вили Лилков

Снимка FB/Вили Лилков за кмет на София

Проф. Вили Лилков

В детските градини да се въведе обучение на шахмат, а в София да стартира мащабна програма "Научи се да караш ски“, за да придобият децата спортна култура и да научат правилата за поведение в планината, предлага кандидатът за кмет на "Синя София" - КОД(Д3, БДФ) проф. Вили Лилков. 

Програмата за спорта на "Синя София" включва и данъчни облекчения за семействата, чиито деца участват в първенствата, организирани от националните спортни федерации. 

Лилков предвижда да се изградят 24 спортни зали в по-големите училищни дворове във всеки район на столицата. Разширяване на мрежата от басейни в училищата, е друго предложение на Синя София. 

Сред другите точки в плана му за спорта са Столична община да поиска от държавата всички спортни бази, без тези от национално значение, да станат общински, както и по съвместен проект на СО и държавната власт да се изгради модерен национален стадион. 

Най-голям интерес предизвика предложението на кандидатите от Синя София - КОД(Д3, БДФ) за изграждане на нов национален стадион, мечта не само на софиянци, но и на всички българи от дълги години. 

Лилков подчерта, че приема изключително сериозно нуждата от драстично увеличаване на парите, инвестирани в спортни съоръжения и възможности за туризъм в града. За сравнение той посочи, че в момента общината харчи по-малко от лев на човек за спорт, което при съвременния начин на живот е изключително вредно за здравето на софиянци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!