Симеон Славчев: Партия МИР ще е изненадата на предстоящите избори

OFFNews 13 март 2021 в 15:44 4256 0

Политическа партия МИР ще бъде приятната изненада на предстоящите парламентарни избори. Това зави в предаването "Беновска пита" по Радио К2 председателят на формацията Симеон Славчев.

Лидерът на партията посочи, че за разлика от другите политически сили в листите на ПП МИР над 90% от кандидатите са от гражданската квота и са доказани експерти в областта си. "Нашите кандидати навсякъде по места са с изключително богат професионален опит, доказани експерти с областта си. Имаме мениджъри, финансисти, инженери, юристи и учени. Всички те ще покажат едно ново лице в българската политика", заяви Симеон Славчев.

"Ние сме една лодка, която постепенно се пълни - с нови политици, с нови лица и експерти. Сигурен съм, че нашата лодка ще стане кораб", допълни още председателят на ПП МИР.

Симеон Славчев също изтъкна, че сред другите политически партии, които искат да влязат в парламента, няма нито една с толкова висок процент на експерти от гражданската квота.

ПП МИР няма да се коалира с ГЕРБ, както и с политиците, които подмениха справедливия протест на гражданите срещу правителството, уточни още председателят на партията. Той съобщи, че един от първите закони, който ще настоява да бъде приет, когато ПП МИР влезе в Народното събрание, е за управлението при кризи. "Една от нашите идеи е да има подготвени хора при кризи и да знаят как да ги управляват и да ги предотвратяват", изтъкна един от основните приоритети на партията Симеон Славчев.

Председателят на ПП МИР е водач на листа в 23 многомандатен избирателен район в София, където и израснал, както и във Велико Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика