Отмененото ръчно броене на разписките е победа за ДБ, обяви Христо Иванов (видео)

OFFNews 04 ноември 2021 в 21:19 2945 2

Снимка demokrati.bg

“Демократична България” отново побеждава - така Христо Иванов коментира отмененото от Върховния административен съд решение на Централната избирателна комисия да се броят контролните разписки от машинния вот във всички секции с техника за гласуване.

С произнасянето на Върховния административен съд в наша полза “Демократична България” отново побеждава. Точно както спечелихме делото срещу РИК Стара Загора, която отказа да приеме документи, подписани с електронен подпис, заяви съпредседателят на “Демократична България” във видео на живо във фейсбук от Стара Загора.

Заради казуса в Стара Загора ГЕРБ и ДПС се опитаха да внесат решение в ЦИК, с което да лишат “Демократична България” от участие на още 7 места в страната, припомни Иванов.

“Водихме дело и го спечелихме. И не просто спечелихме правото да участваме в демократичното състезание, но спечелихме възможността за всеки човек да използва спокойно електронен подпис. Тази важна победа показва, че бъдещето няма да дойде само по себе си. За него трябва някой да се пребори и ние сме доказали, че можем”, каза още той.

Същевременно Христо Иванов допълни, че “Демократична България” има ясна програма, която обещава за 3 години административното бреме в България да намалее със 70%:

“Електронното управление е абсолютна фундаментална предпоставка България да има свобода и модернизация. Точно затова Бойко Борисов ни сочи с пръст, че сме били контролирали софтуера на машините. Опитва се да ни обвинява за всичко, което е свързано с въвеждането на електронното правителство.”

Водачът на листата от “Демократична България” в Стара Загора Атанас Славов изтъкна, че спечелените съдебни битки показват важността на темата за съдебна реформа и върховенство на правото:

“Решенията и на съда в Стара Загора, и на ВАС показват, че силата на аргументите и правото трябва да се уважава, че ние сме тези, които влизаме в битки и ги печелим. Съдът е последната гаранция срещу произвола в нашата държава.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови