Нападнатият кандидат-кмет в Бургаско: Получих заплахи по телефона, но ги подцених

OFFNews 23 октомври 2023 в 08:59 1393 1

Христо Бардуков

Снимка Скрийншот

Христо Бардуков

"Получих директни заплахи по телефона, но ги подцених", разказа по bTV Христо Бардуков, кандидат-кмет на созополското село Зидарово, който беше нападнат от двама маскирани. 

Бардуков е настанен за лечение в хирургията на бургаската болница с наранявания по тялото и счупено ребро.

Има задържани по случая. От полицията работят по различни версии, сред които и нападение заради изборите.

Сигнал за инцидента е подаден в 3 ч. сутринта в неделя. По думите на нападнатия на улицата пред дома му двама мъже с качулки го напръскали с лютив спрей и започнали да го удрят.

Чух стъпки зад гърба си, просто се обърнах и усетих страшна болка в очите от спрей – не такъв газообразен, ами течен. И оттам удари с палка, повалиха ме на земята, спаси ме това, че говорех по телефона и почнах да крещя: „Нападат ме, нападат ме!“ И те се усетиха и избягаха, ама докато избягат, отнесох удари в главата, в ребрата. Предполагах, че ще кажат нещо, а те мълчаха и удряха, разказва Бардуков.

Кандидат-кметът твърди, че е следен от дни.

Мой приятел е видял преди няколко дни в двора да обикалят двама души, най-вероятно същите тези двама. Тогава направихме засада в двора, но интересното е, че камерата не ги беше хванала и аз се казах, че е параноя. И не обърнах внимание. После получих по телефона обаждане от скрит номер, на който също получих директни заплахи, и тях ги подцених. Явно не трябва да се подценяват тези неща, коментира още пострадалият. 

Иззети са записи от камери за видеонаблюдение от съседни къщи. Зидарово е едно от най-големите и ключови села в община Созопол. За гласа на общо 800 избиратели спорят двама кандидати за кмет.

От полицията в Бургас съобщиха, че е образувано досъдебно производство и усилията на служителите от отдел „Криминална полиция“ и Районното управление в Созопол са насочени за това "да се установи максимално бързо самоличността на извършителите на нападението, както и причините за въпросното деяние“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!