Ямбол: Кметът се бори за втори мандат, ГЕРБ го подкрепя

Рени Петрова 30 септември 2023 в 13:30 1618 0

Настоящият кмет на Ямбол Валентин Ревански ще се бори за втори мандат. Той е издигнат от партия "Пряка демокрация", както беше и на изборите през 2019 г. Сега Ревански е подкрепен и от ГЕРБ. 

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" издига д-р Георги Стефанов, който е съдов хирург. Стефанов има близо 40 години професионален стаж, носител на отличието "Лекар на годината" за 2018 г. на Българския лекарски съюз. Автор е на над 40 научни публикации в национални и международни специализирани медицински издания. Участва в редица конгреси и научни конференции у нас и в чужбина. По принцип в Ямбол демократичната общност никога не е имала добри резултати, но този път кандидатът им е много силен, известен и уважаван човек.

На предишните избори Ревански отиде на балотаж с кандидата на БСП. Сега обаче столетницата не издига Катя Георгиева, а д-р Недялка Петкова-Влахова. Тя, подобно на кандидата на ПП, е лекар с дългогодишен опит. Влахова работи в спешно отделение на МБАЛ "Свети Пантелеймон" в Ямбол.

ДПС номинира Стоян Ангелов. Кандидатът на "Има такъв народ" е бившия директор на Дома за стари хора в града адвокат Милко Димитров.

Бившият кмет на града Георги Славов, който управлява Ямбол 12 години, също се кандидатира - от партия "Българска нова демокрация ". В навечерието на местните избори през 2019 г. Славов  бе отстранен от партията лично от лидера Бойко Борисов и се яви на вота с регистрацията на "Българска нова демокрация".

"Български възход" издигна в Ямбол Стойка Димитрова. В местните избори като кандидати за кмет на Ямбол се включват бившият заместник кмет в първия мандат на Георги Славов – Иван Кърцъков, издигнат от Българска социалдемократическа партия, а партия "Български гласъ" издигна Димитър Стоянов.

Кандидатите в Ямбол са: 

Недялка Петкова - БСП

Димитър Стоянов - Български гласъ

Валентин Ревански - Пряка демокрация

Стойка Димитрова - Български възход

Милко Димитров - Има такъв народ

Иван Кърцъков - Българска социалдемократическа партия 

Георги  Славов - Българска нова демокрация 

Стоян Ангелов - ДПС

Георги Стефанов - "Продължаваме промяната - Демократична България"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика