Белишки изгуби Панагюрище с 28 гласа, ще обжалва балотажа

OFFNews 06 ноември 2023 в 11:23 4611 2

Никола Белишки

Снимка Архив

Никола Белишки

Досегашният кмет на Панагюрище от ГЕРБ Никола Белишки, който бе кандидат за нов мандат, ще обжалва резултатите от балотажа.

Белишки загуби от независимия кандидат Желязко Гагов само с 28 гласа. Според досегашния кмет има фрапиращи разминавания в изборните протоколи.

"Категорично ще обжалваме изборните резултати в общината. Има секции, в които липсват гласове. В протоколите има разлика между броя положени подписи на хората, които са гласували, и броя отчетени бюлетини. Най-фрапантният случай е този в село Баня. Там според протокола, който сме получили със печат и подписите на цялата комисия по положени подписи са гласували 346 човека, а броят на описаните в него бюлетини е 289. 56 бюлетини липсват. В същата секция миналата седмица аз съм имал точно 55 гласа повече. А сега 56 гласа се изпарили. Също в тази секция, забележете, няма нито една невалидна бюлетина. Логично е при 28 гласа разлика да оспорвам резултата при положение, че само в една от секциите има разминаване с 56 гласа", коментира Белишки, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

2

alcom4

07.11 2023 в 07:32

България е страна в която изборите винаги са били съпровождани с мошеничество и злоупотреби. С помнете си литературните гери Гочоолу и Дочоолу. Товола у описано преди стотина и повече години. Същото важи и сега ,но с по-модерни средства се прави. Така е...властта е сладка и свързана със звъна на пари.

22548

1

dolivo

06.11 2023 в 20:30

да не се окаже , че още по надолу ще слезе?
 
X

Да помогнем на украинските деца!