Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори

БСП-лийкс: Опорните точки след назначението на Пеевски

OFFNews 14 декември 2013 в 18:27 10003 23

Делян Пеевски в Народното събрание. Снимка: Сергей Антонов
Делян Пеевски в Народното събрание. Снимка: Сергей Антонов

 

Антиправителствената преслужба "Норешарски" публикува опорните точки, изпратени до червените депутати и пoлитици след назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни т.г.

Документът е част от цяла поредица "опорни точки" на партията, изтекли в медиите от анонимен подател. Те датират от 2009 година досега.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

ОПОРНИ ТОЧКИ

След четири години управление на ГЕРБ българската държава се намира в изключително тежко състояние не само финансово и икономическо но и от гледна точка на оцеляването на хората. Самите ни устои на демократичност и държавност са разрушени. В продължение на четири години България беше управлявана еднолично с репресии в името на икономическите интереси на върхушката на ГЕРБ. На изборите, с волята си, българските граждани сложиха край на това управление.

Върховенството на закона и справедливостта бяха тотално погазени. Организираната престъпност не беше разбита апреподчинена. Тя беше интегрирана в държавното управление и се превърна в негов механизъм. Задкулисните договорки и сделки бяха в основата на управлението на Борисов и Цветанов и на ГЕРБ, като цяло. Всички безобразия бяха покривани чрез злоупотреба на власт в службите. Самите служби чрез рекет шантаж държаха в подчинение и политическите фигури цели партии. Службите бяха подчинени на една клика, за която властта беше и остава самоцел и инструмент за лична облага. Преди изборите беше пресечен безпрецедентен заговор срещу конституционния ред и правото на гражданите да гласуват свободно. Доказателство за този заговор са откритите над 480 000 бюлетини в Костинброд.

Правителството на Пламен Орешарски беше избрано от НС в името на възстановяване на демократичната държавност, на икономическото възраждане, стабилизация и социалната справедливост. В първите дни на своето съществуване правителството доказа решимост да изпълнява тази промяна. От първия ден на работа на този парламент ГЕРБ, като опозиция показа тотална деструктивност – непризнаване на волята на мнозинството от българите. Истинската цел на това поведение днес ясно беше заявено от самия Цветанов. Те искат извънредни избори, хаос за да запазят своя монопол във властта и на всички хора, които им служат. Стартиралите реформи в сектор „Сигурност“целят разбиване на монопола и са единствения начин да бъде прекратена злоупотребата с полицейската власт.

В ход е добре подготвен финансиран сценарий за дестабилизиране на държавата. С всички политически и неполитически средства. Единствената му цел е запазване на статуквото и замитане на следите от злоупотребите и ограбването на държавата и хората.

БСП подкрепи кабинета на Пламен Орешарски с една единствена цел - връщане на държавата на хората, освобождаване на икономическата инициатива и създаване на работа, доходи и социална ангажираност. Тези цели не могат да се решат без категорични и ясни действия от страна на министър-председателя. След като подкрепи правителството на Пламен ОрешарскиПГ на КБ пое тежък ангажимент и отговорносткато му гласува доверие в способността му да реализира програмните намерения на правителството. Убедени сме че премиерът разполага с цялата пълнота на информацията за рисковете пред държавата и за хората, за да направи своето предложение за председател на ДАНС. Безпрецедентно трудната ситуация на икономиката на обществото налага и нестандартни действия.

Пред нас беше представен категоричния ангажимент на избрания председател на ДАНС да работи на основата на закона за държавата за гражданите без политически пристрастия. Това ни дава основание да му дадем кредит на доверие и да го оценяваме по действията, които предприема. Не се съмняваме че г-н Пеевски добре осъзнава тежестта на тази отговорност която поема и ще направи всичко възможно да я оправдае.

Реакцията и поведението на Борисов, Цветанов и ГЕРБ в пленарна зала са най-ясната индикация че изборът на премиера е верен. Техните действия издават страх. Тяхната реакция разкрива същинския план на дестабилизацията която готвят за страната.

 

- ОТГОВОРИ НА ОБВИНЕНИЯТА НА ЦВЕТАНОВ

1. Станишев лично уволнил Пеевски и той бил разследвал

- Да това и Станишев го напомни в залата, но довърши изречението с важната информация че Пеевски е бил оправдан по всички разследвания като зам.-министър.

 2. Депутатите от ПГ на КБ са направили компромис със съвестта си и избирателите

- Избирателите дадоха мандат на БСП да подкрепят Орешарски и да свалят ГЕРБ от власт.

 3. В деня на размисъл и в деня на гласуване сме манипулирали общественото мнение с медийния монопол на Пеевски

 - В деня на размисъл прокуратурата откри подготвяната фалшификация на изборите с над 350 000 бюлетини

 4. В България никога не е правен подобен подход. Търсен е баланс с мнението на президента и ГЕРБ през 2009 г. не са проявили реваншизъм и са питали президента.

- Това не е вярно, защото сред първите им действия на ГЕРБ беше искането на импийчмън на президента Георги Първанов.

5. БСП и ДПС са се обединили в омразата си и реваншизма

- Това е по-скоро описание на действията на ГЕРБ. Те прехвърлят своите прийоми на опонентите си.

6. Станишев предаде депутатите за да покаже, че е независим.

Стаонишев показа с действията си, че може да взима политически решения, дори когато са много трудни.

 

7. Цвентанов апелира да се обединим, за да запазим демократичността в България

- Цветанов всъщност разби демократичността в страната и нейните държавни устои. Той, заедно с ментора си не може да бъде в ролята на раздаващ правосъдие. Още по-малко има правото да заявява, че това ще доведе до срив на образа на България, след като той и Бойко Борисов сринаха авторитета на държавата пред света. Именно по времето на ГЕРБ България получи най-лошите оценки за тежка корупция, организирана престъпност и липса на свобода на словото

8. Граждански протести срещу назначението, протестиращи напуснаха срещата с Орешарски заради Пеевски.

- Трябва да се вслушваме в гласа на хората, и на тези, които излизат на протести, но и на тези, които очакват спешни решения на проблемите си от правителството.

Очевидно е, че напрежение срещу г-н Пеевски има, друг е въпросът дали то изцяло е формирано от чисто граждански позиции, или зад него прозират и партийни и икономически интереси на Герб и хора, свързани с Борисов и Цветанов.

Вярваме, че с това назначение г-н Пеевски получава доверие, което трябва да оправдае с конкретни действия, които са категорично в полза на държавата и хората.

Нека не прибързваме с поставянето на етикети и да не се поддаваме на опитите на Цветанов да извърши поредното омаскаряване на авторитета на България. Той това го правеше последователно през всичките години на своето управление и с хора, и с цели съсловия, и със страната.

- срещата при Орешарски не се разпадна, на нея присъстваха над 40 представители от различни организации на протестиращите и тя завърши с конкретни споразумения между кабинета и протестиращите за това как да се осъществява гражданския контрол върху работата на правителството.

- Всеки втори вторник на месеца представителите на гражданските организации и протестиращите ще имат среща с премиера и към всяко министерство ще има изграден обществен съвет, с който институциите ще работят в партньорство. Това беше немислимо за времето на едноличното управление на Борисов.

- Реално срещата напуснаха трима от протестиращите, след размяна на остри реплики между самите протестиращи по време на срещата.

- 9. Герб иска спешни консултации и нови избори за ВНС

- По този начин Борисов и Цветанов се наредиха до Яни Янев в исканията си. По-важното е какво става със страната при нови избори? Хаос, дестабилизация, фалити на предприятия, загуба на работни места, увеличение цените на тока, кой има полза от това?

Трябва правителството да работи още по-ускорено и да вземе мерки срещу контрабандата, монополите в енергетиката, храните, горивата, да продължи със стабилизирането на икономиката и социалните решения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!