Чуждите медии за протеста (обновена+снимки)

OFFNews 24 юли 2013 в 04:59 27149 27

Протестът през обектив на агенция Ройтерс
Протестът през обектив на агенция Ройтерс

 

 

Само за часове нощните сблъсъци пред парламента влязоха във фокуса на световните медии.

Протестиращи блокираха вратите на българския парламент, като кулминация на масовите протести от месец срещу корупцията в страната, пише Би Би Си.

Авторитетната британска медия посочва, че европейският комисар по правосъдието също подкрепя протестиращите. Вивиан Рединг, която беше в страната за разговор с хората, написа в Twitter: „Тук в София, симпатизирам на българските граждани, които протестират по улиците срещу корупцията”.

Би Би Си публикува  и снимка, която показва нападението над репортера от OFFNews Иво Божков, който предаваше директно от площада пред катедралата “Св. Александър Невски”. Божков беше свален на земята, докато снима с камерата си. Полицаите са го ритали в ребрата.

Десетки български депутати попаднаха в капан в парламента, след като хиляди протестиращи блокираха вратите и се сбиха с полицаите, съобщава телевизия “Ал Джазира”.

Протестиращите викаха „убийци”, докато силите на реда се опитваха да проправят път на автобуса с народните представители, пише в сайта на телевизията.

ИТАР-ТАСС обръща внимание на барикадите, изградени от контейнери за смет и изтръгнати пътни знаци.

Странно защо обаче в кореспонденцията руската агенция пише за "около 400 протестиращи, които изцяло блокираха площад Народно събрание в София".

Почти всички водещи световни медии, сред които "Ройтерс", "Уолстрийт джърнал", "Гардиан", "Ню Йорк таймс", "Вашингтон пост", "Евронюз", "Дойче веле", публикуват и излъчват репортажи с кадри от снощната блокада на народните представители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!