Сбиване между Волен и оператор пред камери на „СКАТ“ и „Алфа“

05 юли 2013 в 20:52 19255 26

Волен Сидеров. Снимка: Сергей Антонов
Волен Сидеров. Снимка: Сергей Антонов

Пореден екшън се разигра между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и журналисти от „СКАТ“. Група депутати от „Атака“, сред които Сидеров, Десислав Чуколов и Деница Гаджева на път към Бургас са били посрещнати от екип на телевизия „Скат“ на местна бензиностанция.

По думите на собственика на тв „СКАТ“ Валери Симеонов, екипът му отишъл за интервю, но бил посрещнат с ритници от депутатите. Операторът Светлан Атанасов бил ритан от Сидеров, а Деница Гаджева блъскала и ритала репортерката Ваня Чечева, каза Симеонов. 

„Това беше поведение на група павиани. Добре, че имаше още оператори и всичко е заснето“, коментира той. Симеонов заяви, че ще съди Сидеров за малтретиране и лека телесна повреда на оператора на телевизията. „Това е третият подобен случай и вече преля чашата“, каза шефът на телевизията и лидер на другата националистическа партия - Национален фронт за спасение на България (НФСБ).

flagmanОт „Атака“ излязоха с противоположната версия. „Пристигаме в Бургас, където утре имам среща с избиратели и след изявлението на Плевнелиев се спряхме на бензиностанция OMV да коментираме манипулациите, които той изрече. Появиха се мутри на „СКАТ“ и подходиха агресивно към нас. Има го документирано, защото с нас беше екип на тв „Алфа“, коментира Десислав Чуколов. Явно идеята беше да ни провокират, за да покажат: ето ги хулиганите от „Атака“, каза той. „Ние сме хората, които се обадиха в полицията, ние сме жертвите“, добави депутатът.

И двете страни заявиха, че ще излъчат видеоматериала си от сблъсъка, за да докажат правотата си.

Със случая се зае Областната дирекция на МВР в Бургас. Участниците в сблъсъка бяха привикани в местно районно полицейско управление, за да дадат показания.

След инцидента на бензиностанцията Сидеров и неговите сподвижници отишли пред офиса на телевизия СКАТ в бургаския квартал „Зорница“.

Волен ме извика с мегафон да изляза. Аз излязох навън, а той над половин час държа реч с мегафон. По едно време си поръчах кафе и седнах да го слушам, иронизира Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!