"Атака" започва консултации за импийчмънт на Плевнелиев

05 юли 2013 в 20:16 6131 26

Волен Сидеров
Волен Сидеров

„Атака“ започва консултации за импийчмънт на президента, съобщи лидерът на партията Волен Сидеров по повод днешната реч на президента Росен Плевнелиев.

Шокиран съм от антиконституционното поведение на лицето, което изпълнява за съжаление функцията президент на Република България. Преди всичко на първо място той призовава българите да се разделят на две. Като държавен глава той олицетворява и би трябвало да олицетворява единството на нацията, а всъщност призовава българите да се разделят на една и втора категория, което само по себе си моментално трябва да предизвика действия за импийчмънт, за свалянето на президента от поста, заяви Сидеров.

Плевнелиев застава зад екстремизма, който от 2-3 седмици по улиците на София тормози хиляди граждани. Екстремизъм, имам предвид протестиращи, които хвърлят камъни, предмети, счупиха вече няколко глави. И всичко това президентът Плевнелиев го оправдава като нещо „симпатично”. Всъщност в своето изявление той призовава към преврат. Вместо да призове към укротяване на тези, които вандалстват по улиците на София, той ги подклажда да свалят законно избрания парламент – това също са антидържавни действия и смятам, че би могло да му бъде взет имунитета и да бъде подведен за тежко нарушаване на Конституцията и държавна измяна, твърди лидерът на „Атака“.

Сидеров ще сондира сред другите парламентарни сили има ли готовност за подписка за импийчмънт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша