Муса Палев: Протестите срещу мен са организирани от ВМРО

23 юни 2013 в 17:35 3776 7

Муса Палев
Муса Палев

Протестиращите срещу мен са подведени от някои лица, известни на всички, но не мога да кажа имена, защото не мога да го докажа. Това заяви пред бТВ в първото си интервю областният управител на Благоевград Муса Палев.

Вестта за назначението му предизвика протести пред областната администрация в Благоевград, които продължават и до момента, и Палев и досега влиза "на пръсти" в сградата.

В крайна сметка той назова политическата формация, които "организира" протестите - ВМРО. На въпрос имат ли според него ГЕРБ пръст в протеститем той отвърна "не бих казал за ГЕРБ, не съм видял техни представители.

Макар и назначение на ДПС, Муса Палев заяви, че бил номиниран не от друг, а от премиера Пламен Орешарски. 

Запитан дали ще подаде оставка, Палев повтори популярната напоследък фраза, изричана от министър-председателя, от лидера на БСП Сергей Станишев и др. - "най-лесно и най-безотговорно ще е да си дам оставката". Той заяви, че ще се оттегли, ако се докаже, че има вина за нещо в миналото си. В отговор на обвинението, че няма нужното образование, Палев каза: не е вярно, "имам магистратура", но не даде повече подробности.

"Мен кучета ме яли, но какво казваме на религиозната общност, която представлявам - вие винаги ще сте второ качество хора и нямате право да заемате ръководни постове?"

На въпрос кога ще отиде на работа, при протестите, които го чакат ежедневно пред областната администрация, той каза: когато си приключа ангажиментите, които имам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки