Отвлякоха дъщерята на Брендо (обновена)

Юлиан Христов 05 март 2013 в 08:14 6597 10

Трима маскирани отвлякоха 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо пред дома му. Снимка: БГНЕС
Трима маскирани отвлякоха 10-годишната дъщеря на Евелин Банев-Брендо пред дома му. Снимка: БГНЕС

10-годишно дете е отвлечено в столичния квартал "Бояна" тази сутрин, съобщиха за OFFNews от пресцентъра на МВР.

По неофициална информация става въпрос за дъщерята на Евелин Банев-Брендо - Лара.

Инцидентът се е разиграл рано тази сутрин на бул. "Александър Пушкин" № 90 около 7.30 часа, когато детето е излизало от къща, заедно с бодигарда си. Зад автомобила им спрял джип BMW X 5, от който излезли трима маскирани мъже. Единият от тях прострелял охранителя в гърба, а момичето е отведено с джипа в посока Околовръстния път. 

36-годишният охранител е с две огнестрелни рани в гърба. Той е откаран във ВМА. Там е стабилизиран, но все още има риск от усложнения. 

Цялата полиция на София е на крак, като са блокирани всички изходи на града. От пресцентъра на МВР съобщиха, че сигналът е подаден на тел. 112 към 7.33 часа. Извършен е оглед на място, предприети са всички оперативни и издирвателни действия за установяване на местонахождението на детето. По-късно от полицията уточниха, че автомобилът на похитителите бил с подменени номера. Прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Евелин Банев е подсъдим по делото Кокаинови крале в Италия. Той беше екстрадиран по искане на италианските власти, като същото поиска и Румъния, където се смята, че той е замесен в трафик на наркотици. 

Брендо беше признат от български съд за виновен по обвиненията за пране на пари, като за това получи присъда от седем години и шест месеца затвор. Решението, което Софийски градски съд взе в петък, не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд. 

Банев трябва да плати и глоба от 30 000 лева. Той получи и забрана да управлява фирма в продължение на девет години. Брендо трябва да излежи присъдата си при първоначален строг режим, като от нея бъдат приспаднати три месеца, прекарани от него в ареста. Съдът определи още сумата над 21 милиона лева, която е била обект на незаконни финансови операции от страна на Брендо и неговата група, да бъде върната от подсъдимия в ползва на държавата.

Името на Банев, който е приближен на разстреляния в София Иван Тодоров-Доктора, нашумява през 2007 г. Тогава той е обявен за общодържавно издирване заедно със съпругата си Десислава и още двама свои съучастници по обвинение за пране на над 2 млн. евро. По-късно той се изправя пред съда заедно с още няколко подсъдими, сред които са съпругата му Моника Добринова и Десислава Дишлиева – вдовица на застреляния Константин Дишлиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!