Костов: Борисов да обясни какво говори Цветанов, иначе ще цъфнем по всички сайтове

Александра Маркарян 07 февруари 2013 в 10:47 2134 2

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да обясни какво говори вицепремиерът му Цветан Цветанов. Това поиска съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов в началото на днешното пленарно заседание в НС.

Повод за искането му бяха думите на Цветанов, че „Хизбула” стои зад атентата в Бургас.

„Вижте какво прави главният прокурор – той заяви, че терминът обосновано предположение не е използван в правния смисъл на думата. Имаме разграничение на президента и на главния прокурор от изявлението на вицепремиера. Министър-председателят трябва да дойде да обясни какво говори неговият вицепремиер”, заяви Костов от парламентарната трибуна.

Той коментира и появилата се информация за позицията на лидера на левицата Сергей Станишев на официалния сайт на „Хизбула” с думите:

„Водачът на Парламентарната група на левицата влезе в сайта на "Хизбулла". Някой ще застане ли на българска позиция в този парламент? Да дойде премиерът, иначе ще цъфнем по всички сайтове. Ние нямаме позиция. Да каже каква е позицията на българското правителство”, призова Костов.

С гласовете на мнозинството обаче предложението му за изслушване на Борисов бе отхвърлено. „За” гласуваха 45 депутати, „против” – 49, 39 се въздържаха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки