Марковска излиза в пенсия

20 ноември 2012 в 11:02 5280 3

Венета Марковска. Снимка: БГНЕС
Венета Марковска. Снимка: БГНЕС

За да няма повече спекулации, подадох молба за пенсия. Това заяви пред Агенция “Фокус” съдия Венета Марковска. 

„В себе си нямам никакво съмнение, че не съм извършила каквото и да е нарушение по служба, а още по-малко – престъпление, но за да няма повече никакви спекулации, както по отношение на мен, така и към държавните институции, се оттеглям в пенсия, за което днес подадох молба по съответния законов ред.

Благодаря на всички, които гласуваха за кандидатурата ми, които не изгубиха доверие в мен, и ме подкрепиха в тези изключително тежки моменти. Независимо от случилото се, аз все пак вярвам в справедливостта”, коментира съдийката.

Днес на мястото на Марковска трябва да бъде излъчен нов кандидат от СДС. Кандидатурата се очаква да бъде ясна около обяд на пресконференция слез съвещание на ръководството на партията. 

За пореден път СДС играе чужда пиеска, така пред БНР депутатът от СДС Димо Гяуров коментира за издигането на нова кандидатура. 

СДС не бива да издига чужди кандидатури. За пореден път СДС играе чужда пиеска. Принципно, нас – депутатите, би могъл да ни задължи да извършим нещо само Националният съвет, а не г-н Кабаиванов. Колкото юристи, толкава и мнения. Лично аз смятам, че трябва да се отмени решението на Народното събрание. При сегашното положение г-жа Марковска утре би могла да положи клетва. За да е по-чисто, НС трябва да отмени предишното си решение. Трябва да има номиниране. СДС действа в пълен синхрон с г-жа Фидосова и с ГЕРБ. Аз нямам нищо против да внеса кандидатурата на стойностен човек, коментира Гяуров.

Сред спряганите имена за мястото на Марковска е това на бившия вътрешен министър Емануил Йорданов. Пред БНР той заяви, че не са водени разговори с него и уточни, че номинациите зависят само от Бойко Борисов, с когото не е имал разговори. За поста се спрягат също и имената на президента Петър Стоянов, Йордан Соколов, вътрешен министър от правителството на Филип Димитров и съдия Нели Куцкова. 

Аз винаги съм очаквала конституционният съдия да е достоен български гражданин, заради това очаквам и днес СДС да предложат достойна кандидатура, коментира днес пред журналисти вицепрезидентът Маргарита Попова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!