Йоско с присъда до месец

Борислава Славова 28 септември 2012 в 12:22 2151 2

Йосиф Йосифов-Йоско Снимка: БГНЕС
Йосиф Йосифов-Йоско Снимка: БГНЕС

До месец Софийският апелативен съд ще произнесе присъдата на Йосиф Йосифов-Йоско, който през 2011 г. причини смъртта на двама души, шофирайки в нетрезво състояние.

След две поредни отлагания Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу Йоско и след като изслуша двете страни днес, ще се произнесе в законоустановения срок, съобщи БГНЕС.

По време на съдебното заседание апелативните съдии поискаха присъдата от осем години, дадена от Софийски градски съд, да остане в сила. От своя страна адвокатът на Йоско Христо Христов настоя тя да бъде намалена или делото да бъде върнато за ново разглеждане.

В началото на март 2011 г. Йосиф Йосифов-Йоско причини тежка катастрофа на бул. "България" в столицата, при която загинаха двама мъже на 31 и 53 години. На 10 февруари т.г. Софийски градски съд го осъди на 8 години затвор при първоначален общ режим и му отне шофьорската книжка за също толкова години заради това, че е шофирал със скорост близо два пъти повече от позволената, а пробата за наличие на алкохол в кръвта е била 2.6 промила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews