За месец РИОСВ-Хасково е проверила 5 пъти ТЕЦ Марица 3

OFFNews 14 ноември 2023 в 18:23 970 0

ТЕЦ
ТЕЦ Марица 3.

През октомври Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) осъществи пет извънредни проверки на димитровградската Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) "Марица 3", съобщиха от екоинспекцията в Хасково в отчет за работата на институцията.

Те са предприети след постъпили сигнали за неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение, за миризми и регистрирани завишени стойности на серен диоксид.

Извършена е и една планова проверка във връзка с осъществяване на емисионен контрол по утвърден годишен график.

Три акта са съставени на община Кърджали за неизпълнени предписания за непочистване на замърсени с битови и строителни отпадъци терени, както и за незапръстяване на депонираните отпадъци в Регионален център за управление на отпадъците - Кърджали.

През месеца РИОСВ е извършила 135 проверки на дейността на 119 обекта в областите Хасково и Кърджали през октомври. В рамките на осъществения контрол са дадени 51 предписания, съставени са 9 акта за установени административни нарушения, издадени са 3 наказателни постановления, сключено е едно споразумение по Закона за опазване на околната среда.

ТЕЦ "Марица 3" бе обект през месеца на акция на международната природозащитна организация Грийнпийс. След нея в Димитровград се състояха протест на екоактивисти и контрапротест на работници и служители в централата, припомня БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика