Вторият по богатство в света купува собственика на Mtel

OFFNews 02 май 2014 в 12:31 8991 7

Вторият по богатство човек в света - мексиканският магнат Карлос Слим - скоро ще придобие собственика на българската телекомуникационна компания Mtel. Компанията на Слим "Карсо телеком", съобщава "Преса".

Компанията е внесла документи в Комисията за защита на конкуренцията, с която иска разрешение да придобие контрол върху „Телеком Аустрия“, собственик на българския мобилен оператор, пише изданието. Все още съобщение за подобно искане не е качено на сайта на Комисията.

Ако договорената преди седмица сделка с австрийското правителство бъде финализирана, Слим ще получи контрол над телекоми в България, Австрия, Словения, Сърбия, Хърватия, Македония, Беларус и Лихтенщайн, където оперира "Телеком Аустрия".

Досега мажоритарен собственик на "Телеком Аустрия" беше австрийската държава.

Карлос Слим Хелу е вторият по богатство в света. Богатството на Слим и семейството му се оценява на 70.4 милиарда долара, по данни на сп. Forbes. 74-годишният вдовец и баща на 6 деца беше №1 по богатство в света през 2013 година, той е №1 в Мексико и №12 сред най-влиятелните хора на планетата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки