Вижте как държавата ще прекрои бюджета, за да вземе нови 4.5 милиарда лева заем

ОFFNews 29 септември 2014 в 14:54 4328 2

4.5 милиарда нов дълг, 700 млн. лева държавен заем за банките, буфер  от 448 500 за "структурни и допълнителни фискални мерки", свити приходи и увеличени разходи. Всичко това се предвижда в актуализацията на бюджета, предложена от Министерството на финансите чрез проект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2014 година.

Според проекта държавният дълг ще може да се увеличи до 22.5 милиарда лева (при разрешени 18 милиарда според сегашния закон).

Задължително е бюджетът да се актуализира още в първите дни на новите правителство и Народно събрание, категоричен е финансовият министър Румен Порожанов. На това мнение е и президентът Росен Плевнелиев, който вчера дори заяви, че бюджетът е бил сбъркан "изначално" и "нарочно" от кабинета "Орешарски" и депутатите от 42-то НС.

Актуализацията на бюджета обаче категорично не трябва да се прави по начина, предложен от Министерството на финансите, смята Юлиан Войнов.

Какво точно предлага екипът на МФ в кабинета "Близнашки"?

Вижте проекта, предложен от ведомството и публикуван на сайта му, мотивите на МФ, както и настоящия бюджет, одобрен от 42-то Народно събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!