Вечната Амбър най-накрая си тръгва от КРС

OFFNews 20 декември 2017 в 14:33 11223 2

Снимка БГНЕС

Дългогодишният шеф на Комисията за регулиране на съобщенията Веселин Божков, известен и като като Вечната Амбър на телекомуникациите в България, най-накрая си тръгва от ведомството.

От 15 януари догодина КРС ще се ръководи от Росен Желязков, който в момента е шеф на Държавна агенция "Електронно управление".

Веселин Божков бе командирован в регулаторното ведомство още в далечната 2007 г. от тогавашния министър-председател Сергей Станишев. След идването на власт на ГЕРБ ботевградчанинът взе остро завоя и бързо се преориентира. След това именно на Божков бе възложена мисията да организира конкурсите за лицензиране на цифровите мултиплекси.

Шефът на КРС се справи "отлично", стратегическите инвеститори бяха изгонени от състезанието и разрешителните се оказаха в правилните ръце - в подставени компании на банкера Цветан Василев, който по това време бе пръв другар с ДПС депутата и бизнесмен Делян Пеевски.

В крайна сметка равносметката е, че държавата похарчи десетки милиони левове на данъкоплатците за цифровизацията, а тя пък се провали с гръм и трясък.

За награда Веселин Божков бе дарен с втори мандат от Бойко Борисов. До момента той бе най-дългогодишният сървайвър в държавната администрация. За 10 години на поста в КРС той успя да смени осем правителства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

20.12 2017 в 16:40

За тоя човечец филм трябва да се направи как се оцелява с ниски поклони към властта и мобилните оператори.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков