Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) разпространи 6 важни съвета към потребителите как да разпознаят дали рибата, която им предлагат наистина е прясна.
1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време, предупреждават от ведомството.
2. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото.
3. Не трябва да има разкъсвания.
4. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят.
5. Очите трябва да са бистри.
6. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.
Потребителите могат да подават сигнали за нередности онлайн или на телефон 0700 122 99.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
6000
1
30.11 2018 в 08:35
Последни коментари
4I4ATA
Исторически парк или държава в държавата, на която самата държава не обръща внимание
alfakentavur
След 4 ч. дебат за промените по Патриарха: Трайков не иска да е кмет на дупката на геврека, от която хората са си тръгнали
Бешката
След 4 ч. дебат за промените по Патриарха: Трайков не иска да е кмет на дупката на геврека, от която хората са си тръгнали
Mateevk
Гнусно! Училище връзва пионерски връзки на деца. Депутат от ГЕРБ гледа от първия ред (видео)
alcom4
Русия започна масирано настъпление в Харковска област