Проектират скоростен път София - Видин

Offnews 23 октомври 2014 в 13:57 1855 0

Скоростните пътища София-Видин  и Калотина-София са сред основните приоритети на държавата. Очаква се проектирането на пътя от столицата до Видин да приключи до края на 2015-та, или началото на 2016 г. Финансиране се търси  от Европейската инвестиционна банка и Световна банка, заяви днес транспортният министър Николина Ангелкова. Тя говори на икономически форум в УНСС, предаде агенция „Фокус“.

„Друг важен проект е тунелът под Шипка. Проектът за обхода на Габрово вече е в Брюксел и е приет. Работи се по пътните отсечки и по изграждането на тунела. Трябват ни проекти, които да стартират веднага, за да се усвояват средства. Точно такъв проект е и магистрала „Хемус“ в частта си от Ябланица до Плевен, както и участъци от магистрала “Струма", обясни още Ангелкова.
„По отношение на железопътните проекти, изключително важно е довършването на линията Пловдив-Бургас, както и направлението Елин Пелин-Ихтаман-Септември. Общият бюджет на тези проекти е около 1,30 млрд. евро", каза още Николина Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки