Правителството разреши на БДЖ да продаде 15 апартамента

OFFNews 19 юли 2023 в 16:05 3226 0

БДЖ
БДЖ.

Министерският съвет разреши продажбата на недвижими имоти, собственост на „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД, гр. София - търговско дружество, част от холдинг „Български държавни железници“ ЕАД, гр. София.

Става дума за 15 апартамента, които се намират на територията на гр. Русе и гр. Белослав.

От пресслужбата на кабинета уточняват, че „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД няма съществена икономическа полза от конкретните недвижими имоти и те не са необходими за дейността на дружеството. Жилищата ще бъдат продадени на наемателите, живеещи в тях.

Правителството реши да промени статута на част от имот, представляващ сграда, като го обяви за частна държавна собственост и даде съгласието си да бъде премахнат от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ поради лошото и техническо състояние. Имотът се намира на територията на гр. Пловдив.

Променя се също статутът на имот, представляващ сграда на територията на с. Зимница. Имотът се обяви за частна държавна собственост и сградата ще бъде премахната от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ поради лошото й техническо състояние. Преобразуването на сградата и премахването й ще позволи реконструкция на стрелковото развитие на гара Зимница и рехабилитация на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа, където е предвидено изграждане на нова сграда за нуждите на подстанцията и прилежаща масивна ограда около терена.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика