Новият директор на АПИ започва ремонт на Дунав мост

Служителите да се готвят за структурни промени в агенцията

OFFNews 24 август 2023 в 12:58 2351 0

Ясен Йорданов

Снимка Стопкадър БНТ

Новият директор на АПИ Ясен Йорданов

С анонс за ремонт на намиращия се в лошо състояние "Дунав мост и за структурни промени влиза в агенция "Пътна инфраструктура" новият ѝ директор Ясен Йорданов.

Предстоящите промени той анонсира в сутрешния блок на БНТ днес с уточнението, че подготвената тръжна процедура за ремонта на моста, свързващ Русе с румънския град Гюргево ще излезе до дни.

"Има технически проект, скоро предстои да бъде основно ремонтиран. Предприели сме спешни мерки, за да осигурим безопасността на пътуващите. Пределната цена на ремонта е около 21 млн. лв., но би могла да бъде надвишавана", коментира Ясен Йорданов.

Извън това сериозно начинание ще продължи текущото поддържане на пътищата във всички 28 области на страната, без да се обявяват нови основни ремонти. Сключени са договори за ремонти, включително в курортния комплекс "Слънчев бряг".

Той подсказа, че предстои затягане на дисциплината в АПИ и повишаване на изискванията към изпълнителите на проекти.

"Ще призова фирмите, които ще кандидатстват в АПИ да бъдат внимателни при подбора на цени и когато прилагат цени. Да знаят, че АПИ ще отстоява за качеството, заложено в тръжните документи", каза Йорданов, според когото критерият най-ниска цена гарантира прозрачност при избора на изпълнител и предпазва от субективност.

Миналата година са били ремонтирани 52 пътни обекта с обща дължина 615 км. на стойност 450 млн. лева, отчете новият началник. Той призова гражданите да изпращат сигнали до АПИ за всички проблемни участъци, които забелязват. 

Директорът на АПИ обясни, че периодично се извършва подмяната на еластичните огради по магистралите, като през изминалия месец са ремонтирани почти всички нарушения на съоръженията за пътна безопасност. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика