Министър Караниколов: Пеевски не е участвал пряко в приватизационни сделки

OFFNews 30 май 2017 в 09:37 6626 8

Новият министър на икономиката Емил Караниколов за пореден път отрече да познава Делян Пеевески и банкера Цветан Василев, с които се свързва името му, тъй като именно Караниколов е одобрявал приватизационни сделки, свързани с двамата. 

Емил Караниколов е бивш шеф на Агенцията по приватизация и по негово време са одобрени сделките с Булгартабак, с ИПК Родина и с Дипломатическия клуб в Бояна - и трите свързани с Делян Пеевски. 

"Пеевски и Василев директно не са участвали пряко в приватизационни сделки", категоричен беше Каранаиколов, който беше гост в сутрешния блок на Нова телевизия. "Категорично ясно е на кого е "Булгартабак" - на ВТБ и Агенция за приватизация има отношения само с този купувач", каза още Емил Караниколов. А дали сделките са скандални - по думите му - "категорично не", всички са съобразени със закона и към днешна дата би повторил същите действия. 

Емил Караниколов коментира и сделката с Дипломатическия клуб в Бояна, при която той беше закупен от трима студенти, живеещи в Студентски град, на възраст от 21 до 24 г. за 8.5 млн. лв.

Емил Караниколов коментира, че сделката е напълно законна, тъй като е одобрена чрез банков кредит. "А защо банката е дала на тях кредит, трябва да се пита банката", отговори Караниколов. Той беше сигурен обаче, че ако види нещо нередно в някоя сделка, веднага ще сезира прокуратурата и ДАНС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

7

Nik68

30.05 2017 в 11:47

Самодоволна усмивка и самочувствие на несменяем кадър.

16008

6

Nik68

30.05 2017 в 11:40

Всички са като сълзици чисти. Проблеми няма. Всичко е законно. А България от красива и богата на ресурси страна вместо да процъфтява е първа във повечето европейски срамнни класация и последна в престижните. сигурно е признак и на добро управление това?

17439

2

мнение от IP

30.05 2017 в 10:13

Ако Пеевски дойде и участва пряко, пак няма да е нередно. Както знаем, той си е платил всички данъци, има един стар Опел. По-законна държава от България просто няма. Защото в другите държави отвреме на време някои хора са арестувани или си подават оставката. Но вижте нас! Даже няма отвличания. Хората са набедени, че били отвличали и измъчвали хора. Ми вижте ни областния управител, вижте ни виципремиера - светли хора....

42249

1

Denis Rizanov

30.05 2017 в 09:58

Пеевски не бил участвал ПРЯКО в приватизационни сделки.
Ми и аз не съм!
Обаче днес няма нищо, а той има БулгарТЪПАК, "дипломатически" клуб, който изобщо не бил за дипломати...
И как стават тия рапти бе?
Няма ли да излезе калин калпакчиев или лозан панов да ни светнат? те нали са спецове по борба с корупцията.
:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!