Иван Шишков: Арестът на Велико Желев няма нищо общо с проверките на МРРБ. Те продължават

Служебният регионален министър призова хората да не се притесняват от изискването за 30% ефективност при саниране

OFFNews 11 март 2023 в 20:14 3733 3

Шишков

Снимка БГНЕС

Иван Шишков

Арестът на Велико Желев е изненадващ и няма нищо общо с проверките на МРРБ по магистралите, заяви служебният регионален министър Иван Шишков.

"Първо, проверката на Северната скоростна тангента не е приключила окончателно. Категорично знаем, че липсва една трета асфалт, но още се проверява земната основа. Какви ще са резултатите тепърва ще разберем", заяви той пред БНТ.

Още при задържането на изпълнителния директор на "Хидрострой" Велико Желев министърът обяви, че е изненадан. По-късно прокуратурата обвини строителния предприемач в принуда и нанасяне на средна телесна повреда и обясни, че това не е свързано с работата му по изграждането на автомагистрала "Хемус" и Северната тангента. Желев бе пуснат под гаранция от 20 000 лв.

Шишков изтъкна, че нито един от големите инфраструктурни обекти не е спрян, но има проблеми от различно естество. Планираните текущи ремонти на пътища са извършени и платени. Направени са новите конкурси за поддръжка на пътища. Освен текущи, в тях има заложени и основни ремонти.

"В момента правим промяна на цялостната философия на ремонтиране на пътища, включително и на изграждането. Изобщо не е вярно, че последните 2 г. не са извършени ремонти, но извършените ремонти не са тези, които са възлагани от предишни кабинети. Велико Желев, и той каза, че при фирмите на практика, основният възложител за тях е държавата. Когато държавата създаде еднакви правила, пътните фирми ще могат да работят по един различен начин и да покажат съвсем други резултати", коментира министърът.

По думите му е несериозно да се твърди, че проблемите с износването на пътищата настъпват заради несъвършенствата на кантарите за тежкотоварни автомобили, монтирани към тол-системата.

Регионалният министър призова гражданите, които искат да участват в европейската програма за саниране, да не се притесняват от изискването за 30% намаляване на разходите за отопление след ремонта.

"Особено сградите в незадоволително състояние ще имат голяма ефективност след санирането и такъв проблем не би трябвало да има. Още повече, че ще бъдат направени проекти, за които се надявам, че няма да бъдат манипулирани. В това е смисълът - проектът, освен че ще покаже за нас, за да отпуснем парите, ще бъде гаранция от страна на строителя, че това ще се случи", каза Иван Шишков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

3

Diogen

12.03 2023 в 00:09

Абе той че е крал на едро, крал е, но скоро ще има избори и... Партийките и техните партайгеносета се явяват при Желев и при други крадливи олигарси за просия. И като даде пари то ще да е като все едно си е купил индулгенции и си е осигурил място в рая. Те всички спят в едно голямо легло и няма как да тръгнат да си вадят очите. Така де, в България има мирно гражданско общество, което повече от 30 години се намира в зимен сън. Не може да го събуди нито ревящата руска мечка, нито острия клюн на американския орел.

1236

2

БотоксПутю

11.03 2023 в 21:52

Moirae, Целта на прокуратурата е въпросният престъпник Желев да мине през ареста и да бъде "изкъпан" само за един шамар, нанесен собственоръчно на негов слуга. Пито-платено. Велико е невинен и отива да "строи" магистрали а Арабския полуостров при Шишиту и Черепа. Тук атмосферата била нездрава за честен бизнес. А досега беше ОК?

4038

1

Moirae

11.03 2023 в 20:38

А поркуратурата остави ли валидни доказателства след тяхното производство за леката телесна повредa или да разчитаме на тяханта добросъвестност?
 
X

Да помогнем на украинските деца!