Извезаха грациите ни на гоблен

OFFNews 01 февруари 2018 в 14:39 2957 0

Уникален гоблен получиха като подарък момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика по време на вчерашното контролно в зала “Раковски”. Жената, която е направила този фантастичен жест, е пожелала да остане анонимна, съобщиха от БФГ.

Иначе националният ансамбъл - жени представи официално новите си съчетания за предстоящия сезон пред фенове, медии и специалисти. Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, представиха изключително силно новите си композиции. И двете съчетания са изпълнени с много трудни и атрактивни елементи.


Съчетанието с пет обръча е на модерна интерпретация на народната песен "Безродна невеста" в ремикс на норвежкия композитор Томас Бергерсен. Композицията с 3 точки и 2 въжета е на фона на модерен хит, а вокалите се изпълняват от Жана Бергендорф.

Първото състезание за ансамбъла е Гран При в Москва (Русия) в средата на месец февруари. Тази година София е домакин на кръг от Световната купа в края на март и на Световното първенство по художествена гимнастика през септември.

"Момичетата направиха едно много силно представяне. Представиха по възможно най-добрия начин своите композиции, показаха изключително добра форма за периода, в който се намират. Смятам, че композициите са по-добри, по-силни, по-атрактивни, по-стойностни от миналогодишните. Надявам се момичетата да са здрави, да продължат да работят по този начин", коментира президентът на БФХГ Илиана Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков