Ансамбълът ни ще покаже по-сложни съчетания на световното

OFFNews 16 септември 2021 в 16:10 1899 0

Българският ансамбъл ще представи усложнени съчетания на световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе в края на октомври Япония.

На 8 август в японската столица Токио Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова спечелиха първа титла за България титла от олимпиади в историята на спорта. Днес гимнастичките бяха наградени за отбор номер 1 на месец август в анкетата на спортните редакции, а Весела Димитрова беше отличена за треньор номер 1.

Лаура Траатс не присъства на церемонията, тъй като е болна.

Димитрова разкри, че съчетанията са били усложнени след олимпийските игри в Токио.

"Всяко състезание е различно по себе си. Световното първенство ще бъде отделно състезание и борбата ще бъде жестока, защото Русия ще иска реванш. Щастлива съм, че след завръщането си в залата след олимпийските игри момичетата само поискаха да усложним технически съчетанията. Затова се надявам последното им състезание да бъде най-щастливото", заяви Димитрова.

Българският ансамбъл ще участва на турнир в Испания на 15 октомври в Испания преди световния шампионат.

"На 15 октомври ще се представим пред публика в Марбея. Важно е те да играят преди фенове, защото на олимпиадата нямаше, но на световното първенство се очаква да има зрители. Показахме, че може да играем красиви съчетания, но и сложни", добави тя.

Димитрова вече подготвя следващата селекция. В залата тренират 12 гимнастички, от които ще останат 10 и те ще сформират два отделни състава.

"Ще сформирам два състава. Има много интересни гимнастички. Уредите за следващия олимпийски цикъл са пет обръча и 3 ленти/2 топки. Мисля, че съм ще млада и при определени условия мога да остана до края на следващия олимпийски цикъл. Това е моето призвание и моето място", коментира още Димитрова.

Новите гимнастички вече са провели два лагера (танцова подготовка и работа с уред) и тренират под ръководството на Димитрова и Михаела Маевска от няколко седмици. След световното, което ще е последното състезание за този състав на ансамбъла ни, вероятно в София ще се организира тържествен бенефис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки