В Англия се подиграват на отбора на Петев

OFFNews 08 декември 2016 в 17:41 4938 1

Бившият национален селекционер Ивайло Петев стана обект на подигравки от страна на английските медии след изключително слабото представяне на водения от него отбор на Динамо Загреб в Шампионската лига.

Под ръководството на популярния с прозвището "Кмета на Баховица" Петев Динамо успя да стане едва третия отбор в историята на Шампионската лига, който губи всичките си мачове в груповата фаза. Преди Динамо със същото "постижение" се отличиха Депортиво Ла Коруня, Макаби Хайфа и столичният Левски. Забележителното при Динамо на Петев е, че за разлика от испанците, израелците и българите, неговия отбор дори не отбелязва гол. За Левски се отличи Мариян Огнянов, който влезе в историята като първия български голмайстор в Шампионската лига, след като прониза вратата на Челси при загубата с 1:2 в София.


"Как въобще такъв отбор се е класирал за Шампионската лига", пита таблоида "Дейли Мейл".

В последния си мач от групите Динамо загуби от Ювентус с 0:2 и приключи участието. Петев обаче остана доволен от играчите си.

"Поздравявам младите за представянето им. Изглеждахме доста добре с момчета на по 18-19 години. Говоря най-вече за първото полувреме, но и след почивката не играхме лошо. Всички знаем класата на Ювентус. За съжаление загубихме заради грешки, каквито допуснахме и в предишните мачове. Първият гол падна в ситуация, в която четирима наши футболисти бяха срещу един от Ювентус.

Вторият стана след центриране. Въпреки всичко, показахме характер. В отбора ни са новите Модрич, Ковачич и Манджукич. Щастлив съм, че разполагам с толкова млади и талантливи играчи. Липсва ни последният пас, но това се дължи на малкия опит. Не можем да виним момчетата за грешките, бъдещето е пред тях", коментира бившият селекционер на българския национален отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12392

1

sevsev

08.12 2016 в 22:34

Казват че Петев не бил левскар. Той положи толкова усилия, за да измести Левски в класацията по лошо представяне в шампионската лига! Е, не успя, но усилията му трябва да се признаят. А и задачата е изключително трудна. Припомням, че и Левски завърши с 0 точки и голова разлика 1:17.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки