След скандала с целувката: Испанските футболистки обявиха бойкот на националния тим

OFFNews 26 август 2023 в 14:51 9966 0

скандал

Снимка Скрийншот

Фаталната целувка

Кризата в испанския женски футбол се задълбочава, след като вчера президентът на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес категорично отказа да подаде оставка заради скандала с целувката след финала на Световното първенство. Отборът обяви бойкот, съобщи БГНЕС.

На заседание на Федерацията Рубиалес обяви, че е получил разрешение от Джени Ермосо да я целуне по устата, преди да го направи, въпреки че това не изглежда така на видеозаписите.

Впоследствие Ермосо категорично отхвърли твърдението му и обяви, че се е почувствала "жертва на насилие" и в нито един момент не е дала съгласието си за целувка.

Тя допълни, че е била притисната от Федерацията да излезе с изявление, което омаловажава инцидента. Малко след това всички футболистки от националния отбор обявиха бойкот и заявиха, че няма да играят за тима, като към тях се присъединиха и десетки други испански футболистки, a общият им брой достигна 80.

Отговорът на Федерацията днес бе остър. Рубиалес обвини Ермосо в лъжи и заяви, че "ще изобличи всяка една лъжа, която се разпространява от въпросната футболистка и нейни представители".

"Ще вземем всички нужни легални действия, за да защитим честта на президента и Федерацията", обявиха от организацията.

Бойкотът на футболистките бе подкрепен и от нападателя на Бетис Борха Иглесиас, който има два мача за мъжкия национален отбор. Иглесиас заяви, че няма да играе повече за Испания, докато "нещата не се променят и подобни действия не започнат да се наказват".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки